Fraile wint in Romandië, Minnaard kleurt de koers

Fraile wint in Romandië, Minnaard kleurt de koers

De eerste rit-in-lijn in de Ronde van Romandië is gewonnen door Omar Fraile. In een sprint was de Spaanse renner van Astana sneller dan Sonny Colbrelli. Proloogwinnaar Michael Matthews moest er al vroeg af en is zijn leiderstrui kwijt aan Primoz Roglic.

Minnaard in de aanval

Lang mocht Marco Minnaard dromen van zijn allereerste profzege. Samen met Alexis Gougeard maakte hij deel uit van een kopgroep van zes en kon hij als enige op Le Sommet de Fransman volgen. Minnaard pakte onderweg alle bergpunten mee en deed goede zaken in het bergklassement, maar op de slotklim zag hij de ruime voorsprong op het uitgedunde peloton flink teruglopen. Door verschillende tempoversnellingen werden Minnaard en Gougeard met nog tien kilometer te gaan ingerekend en leek het op een sprint uit te draaien. Minnaard hield er wel de bergtrui aan over.

Sonny Colbrelli had op papier de beste kansen, zeker nadat klassementsleider Michael Matthews al was gelost. Het was echter Gougeard die wederom versnelde en in dalende lijn tien seconden pakte op de achtervolgende groep. Voor de moegestreden AG2R-renner was de eerste rit-in-lijn twee kilometer te lang en waagde Davide Cimolai een poging. Ook de Italiaan haalde het niet, waardoor het alsnog op een sprint uitdraaide. Colbrelli moest van ver aangaan en kon het werk van zijn ploeg niet afmaken, want Omar Fraile mocht het zegegebaar maken.

Roglic nieuwe leider

Primoz Roglic is de nieuwe leider. De renner van LottoNL-Jumbo werd dinsdag nog derde in de proloog en gaat aan de leiding in dezelfde tijd als Rohan Dennis. Geraint Thomas staat derde op vier seconden.

Uitslag 2e etappe Ronde van Romandië 2018:

1. Omar Fraile (Astana) 4:03:42 uur
2. Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) ,,
3. Rui Costa (UAE Emirates) ,,
4. Rudy Molard (FDJ) ,,
5. Gorka Izagirre (Bahrain-Merida) ,,
6. Egan Bernal (Sky) ,,
7. Pierre Roger Latour (AG2R La Mondiale) ,,
8. Xandro Meurisse (Wanty-Groupe Gobert) ,,
9. Merhawi Kudus (Dimension Data) ,,
10. Eros Capecchi (Quick-Step) ,,

The post Fraile wint in Romandië, Minnaard kleurt de koers appeared first on Fiets.nl – Race en MTB website.

Share this post