Evenepoel steelt de show en pakt tweede wereldtitel

Evenepoel steelt de show en pakt tweede wereldtitel

Remco Evenepoel heeft op fenomenale wijze de WK-wegwedstrijd voor junioren gewonnen. Het Belgische supertalent kwam halverwege de wedstrijd ten val, maakte een achterstand van meer dan anderhalve minuut op het peloton alleen goed en liet de rest genadeloos achter.

Vallen en weer opstaan

Evenepoel reed de hele dag attent van voren, maar kon niet voorkomen dat hij halverwege de koers hard ten val kwam. Door een slingerende Tsjech vond er voorin het peloton een grote valpartij plaats en was Evenepoel het grootste slachtoffer. Fysieke schade had de Belg niet, maar wel materiaalschade. Het duurde bijna twee minuten voordat de topfavoriet zijn weg kon vervolgen. “De mechanieker zag mij niet staan”, zei hij na afloop.

Na een ware inhaalrace keerde Evenepoel al snel terug vooraan en nam hij direct het initiatief over. Hij schudde op de klim bijna iedereen uit zijn wiel, want alleen de Duitser Mayhoffer en Tsjech Vacek konden hem volgen. Vacek schoot volledig in de krampen, dus bleef Mayhoffer als enige over. Evenepoel deed al het kopwerk en Mayhoffer nam geen moment over. De Duitser leek te profiteren van al het werk van Evenepoel, maar moest zich op de laatste passage naar Igls toch gewonnen geven. Voor Evenepoel restte een 19 kilometer lange zegetocht naar Innsbruck.

Vroegtijdig vieren

Hij bouwde zijn voorsprong uit tot anderhalve minuut en begon met nog vier kilometer te gaan al met vieren. Na meer dan drie uur koers stapte hij op de finishstreep van de fietsen/" 7136 target="_self">fiets en liep hij met de fietsen/" 7136 target="_self">fiets in zijn handen over de aankomst. Mayhoffer finishte op 1:24 minuut als tweede, de Italiaan Fancellu won ten koste van Zwitser Balmer de sprint om het brons.

Het is voor Evenepoel zijn tweede wereldtitel in amper een paar dagen tijd. Dinsdag won de renner die volgend jaar al prof wordt bij Quick-Step de tijdritwereldtitel.

Share this post