Evenepoel jongste winnaar ooit van Kristallen Fiets

Na zijn eerste jaar bij de profs mocht Remco Evenepoel woensdagavond al direct de prijs van beste Belgische wielrenner in ontvangst nemen. De renner van Deceuninck-Quick-Step kreeg van zijn collega’s meer stemmen dan onder anderen Wout van Aert en Philippe Gilbert. Evenepoel kreeg de prijs uit handen van Eddy Merckx.

Kristallen fietsen/" 7136 target="_self">Fiets

Evenepoel kreeg als jongste winnaar ooit de Kristallen fietsen/" 7136 target="_self">Fiets uitgereikt. In zijn debuutjaar bij de profs baarde de oud-jeugdvoetballer van PSV opzien door de Ronde van België, Clásica San Sebastian en het EK tijdrijden te winnen. Daarnaast veroverde hij WK-tijdritzilver in Yorkshire. Evenepoel verzamelde 678 punten, Gilbert 538 punten en Van Aert 512 punten. Deceuninck-Quick-Step viel ook met de beste knecht (Tim Declercq) en beste ploegleider (Patrick Lefevere) in de prijzen.

Bij de vrouwen ging de Kristallen fietsen/" 7136 target="_self">Fiets voor de eerste keer naar veldrijdster Sanne Cant. Zij kroonde zich tot wereldkampioene en was met 684 punten veruit de meest gekozen renster. Sofie De Vuyst eindigde als tweede, op een gedeelde plaats met Lotte Kopecky (402 punten).

Remco Evenepoel en Eddy Merckx 2019

Share this post