Dwars door Vlaanderen: Terpstra en Lampaert op recordjacht

Dwars door Vlaanderen: Terpstra en Lampaert op recordjacht

Dwars door Vlaanderen is toe aan haar 74e editie, maar nog nooit won een renner drie keer de Vlaamse semi-klassieker. Vanmiddag kunnen Niki Terpstra en Yves Lampaert daar verandering in brengen.

‘Mooi klassiekertje’

Terpstra won de koers in 2012 en 2014. Hij heeft een speciale band met de koers, zegt hij tegen Sporza. “Het was mijn eerste zege in een semi-klassieker in Vlaanderen”, legt de renner van Direct Energie uit. Ik vind het een heel mooie koers. Het is geen monument, maar wel een mooi klassiekertje.”

Terpstra is samen met Lampaert de enige actieve renner die voor de derde keer Dwars door Vlaanderen op zijn naam kan schrijven. Lampaert rijdt zo goed als een thuiswedstrijd en is erop gebrand om voor de derde keer op rij in Waregem te juichen. “Voor veel renners is Waregem belangrijk omdat ze zichzelf nog een keer willen testen met het oog op Vlaanderen. We willen ook zien wat we als ploeg kunnen doen in deze laatste afspraak richting De Ronde en gaan voor een goed resultaat”, blikt zijn ploegleider Tom Steels vooruit.

Gent-Wevelgem 2019

Lees ook

Voorbeschouwing Dwars door Vlaanderen 2019

Koers controleren

“De eerste 80 kilometer zijn vlak. We gaan proberen de zaken daar te controleren. We hebben daar de renners voor, al is het geen eenvoudige taak. In de heuvelsectie wordt het zwaar, vooral met de regenkleding/" 7139 rel="nofollow" target="_self">regen en kou die ze voorspellen. We kunnen dus rekenen op een attractieve koers woensdag”, aldus Steels.

Om 12:15 uur wordt in Roeselare het startsein gegeven. Vanaf 14:30 uur is Dwars door Vlaanderen live op Sporza te volgen.

Yves Lampaert 2018
Yves Lampaert was vorig jaar de sterkste van een kopgroep van vijf.

Share this post