Dumoulin start wielerseizoen opnieuw in Midden-Oosten

Dumoulin start wielerseizoen opnieuw in Midden-Oosten

Voor Tom Dumoulin gaat aanstaande zondag het wielerseizoen 2019 van start. Hij doet dat opnieuw in het Midden-Oosten, waar hij sinds 2016 zijn wegseizoen aftrapt. Samen met Wilco Kelderman gaat hij met klassementsambities van start in de UAE Tour.

UAE Tour

Voor zowel Dumoulin als Kelderman wordt de UAE Tour (voorheen Abu Dhabi Tour) de allereerste wedstrijd van 2019. Kelderman finishte vorig jaar als tweede in de wedstrijd achter Alejandro Valverde, terwijl Dumoulin een jaar eerder als derde eindigde. Dit jaar gaat de Duitse ploeg voor het hoogste treetje. “Ons hoofddoel is om een goed klassement te rijden met Wilco en Tom”, zegt ploegleider Aike Visbeek op de site van de ploeg.

De WorldTour-wedstrijd kent zeven etappes en begint met een ploegentijdrit. Met finishes op Jebel Hafeet en de Hatta Dam is het voor klimtypes als Dumoulin en Kelderman een ideale voorbereiding op de rest van het seizoen. “Naast het rijden van een goed klassement willen we ook scoren in de sprintetappes. Max Walscheid is onze man, gesteund door de nieuwe lead-outtrein bestaande uit Nikias Arndt en Cees Bol.”

Giro

Dumoulin doet dit jaar mee aan zowel de Giro d’Italia als de Tour de France. Via de Tirreno-Adriatico, Milaan-San Remo en Luik-Bastenaken-Luik stoomt hij zich klaar voor de Italiaanse ronde, die geldt als het hoofddoel van de Limburger.

Abu Dhabi Tour 2018 stage 5
Wilco Kelderman eindigde vorig jaar als tweede achter Alejandro Valverde.

Share this post