‘Dumoulin raakt met Ten Dam opnieuw knecht kwijt’

‘Dumoulin raakt met Ten Dam opnieuw knecht kwijt’

Na Simon Geschke ziet Tom Dumoulin ook Laurens ten Dam vertrekken naar CCC, dat meldt De Telegraaf. Volgens de krant wilde Dumoulin de 37-jarige routinier maar al te graag behouden, maar duurde het lang voordat het management hem een contractvoorstel deed.

Aderlating voor Dumoulin

Op dat moment had Ten Dam al garanties van CCC (de opvolger van BMC) op zak en koos Ten Dam ervoor om een nieuw avontuur aan te gaan bij de ploeg van Jim Ochowicz. Een aderlating voor Dumoulin, die eerder deze week al een andere meesterknecht zag vertrekken naar de nieuwe ploeg: Geschke. Mike Teunissen, Lennard Hofstede en Phil Bauhaus lieten eerder al weten naar een andere ploeg te verkassen.

Ten Dam kwam via de beloftenploeg van Rabobank terecht bij Bankgiroloterij, Shimano Unibet en in 2008 weer bij Rabobank. In 2016 tekende hij bij Giant-Alpecin, dat later Sunweb werd. Hij stond Dumoulin bij tijdens zijn Giro-overwinning in 2017 en hielp zijn landgenoot ook aan de tweede plaatsen in de Giro en de Tour. Sunweb moet nu dus uitkijken naar een nieuwe luxeknecht.

Share this post