Dumoulin niet meer in de race voor titel Sportman van het Jaar

Dumoulin niet meer in de race voor titel Sportman van het Jaar

Ondanks een tweede plaats in de Giro d’Italia en Tour de France maakt Tom Dumoulin geen kans meer op de eretitel Sportman van het Jaar 2018. Ook Mathieu van der Poel, Niki Terpstra en Dylan Groenewegen behoren niet tot de laatste drie.

Van der Breggen en Van Vleuten

De vakjury koos voor turner Epke Zonderland, schaatser Kjeld Nuis en motorcrosser Jeffrey Herlings als genomineerden. Vorig jaar won Dumoulin nog de verkiezing dankzij zijn eindoverwinning in de Giro en zijn WK-tijdrittitel, maar hij kan zijn eretitel dus niet verdedigen. Ook Max Verstappen hoort niet bij de drie kanshebbers. “Uiteindelijk hebben we voor Herlings gekozen”, zegt Bas van de Goor, voorzitter van de vakjury.

Bij de vrouwen maken Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten nog wel kans op de titel Sportvrouw van het Jaar 2018. Samen met Jorien ter Mors en Suzanne Schulting zijn ze genomineerd, al scheelde het niet veel of één van hen viel buiten de boot. De jury heeft bij hoge uitzondering voor vier genomineerden gekozen in plaats van het ‘normale’ drie, want ze kon niet kiezen tussen Van Vleuten en Van der Breggen. Tennisster Kiki Bertens is niet genomineerd. Haar coach Raemon Sluiter wel bij de sportcoaches.

19 december

De Nederlandse teamsprinters zijn nog in de race voor de titel Sportploeg van het Jaar. Zij nemen het op woensdag 19 december op tegen de hockeyvrouwen en het zeil-duo Annemiek Bekkering en Annette Duetz.

Genomineerden Sportman van het Jaar 2018:
– Epke Zonderland
– Kjeld Nuis
– Jeffrey Herlings

Genomineerden Sportvrouw van het Jaar 2018:
– Annemiek van Vleuten
– Anna van der Breggen
– Suzanne Schulting
– Jorien ter Mors

Genomineerden Sportploeg van het Jaar 2018:
– Teamsprinters
– Hockeyvrouwen
– Zeil-duo Bekkering en Duetz

Share this post