‘Dumoulin laat contract ontbinden en vertrekt bij Sunweb’

‘Dumoulin laat contract ontbinden en vertrekt bij Sunweb’

Tom Dumoulin rijdt volgend jaar niet voor Sunweb, zo weet het Algemeen Dagblad maandagochtend te melden. Zijn doorlopende contract wordt verbroken, waardoor hij vrij is om naar een andere ploeg te vertrekken. Jumbo-Visma lijkt de beste papieren te hebben om de Giro-winnaar van 2017 in te lijven.

Lange soap

Het AD meldde begin juli al dat Dumoulin zou verkassen naar Jumbo-Visma. Reden voor het vertrek van de kopman én boegbeeld van Team Sunweb is de pijnlijke soap rondom zijn Giro-opgave. Vooral de communicatie omtrent zijn knieblessure liet aan professionaliteit te wensen over. Dat in combinatie met een verschil van inzicht, te weinig goede versterkingen en een gebrek aan investeringen in de omkadering doet Dumoulin besluiten om zijn heil elders te zoeken.

Al maanden zouden er tussen het management van Sunweb en Dumoulin gesprekken zijn gevoerd over het ontbinden van zijn contract. Niet zozeer om de financiële en contractuele kanten, maar vooral om de manier van communiceren. Voor Sunweb is het vertrek van de kopman natuurlijk een groot gemis en een flinke deuk in het imago van de ploeg die tot begin dit jaar niet stuk kon.

2019 of 2020

Of Dumoulin dit jaar al in actie komt voor een nieuwe ploeg is niet duidelijk. Dumoulin is momenteel herstellende van een knieblessure en moet daardoor de Vuelta a España aan zich voorbij laten gaan. Het is ook onduidelijk of Dumoulin dit seizoen nog überhaupt in actie komt.

Dumoulin had nog een doorlopend contract tot en met 2021.

Tom Dumoulin 2019

Share this post