Dumoulin: ‘Jammer dat ik het podium niet heb gehaald’

Dumoulin: ‘Jammer dat ik het podium niet heb gehaald’

Tom Dumoulin had bijna voor de vierde individuele Nederlandse wereldtitel gezorgd, maar moest in een sprint buigen voor wereldkampioen Alejandro Valverde, Romain Bardet en Michael Woods. Dumoulin finishte als vierde en heeft daar geen vrede mee. “Vierde van de vier, dat is gewoon niet goed”, zei hij tegen de NOS.

‘Ik kon niets meer’

Na de loodzware Höll-klim dichtte hij het gat op de drie koplopers en probeerde Dumoulin met een verrassingsaanval onder de vod van de laatste kilometer voor een stunt te zorgen. Valverde had het in de gaten en pareerde de aanval, waarna het op een sprint uitdraaide en Dumoulin genoegen moest nemen met de meest ondankbare plek. “Ik kon helemaal niets meer. Ik kon zelfs niet aan het achterwiel komen, meer zat er dus niet in. Ik heb ook niets fout gedaan.”

Ondanks dat de wegrit voor mannen geen medaille opleverde is Nederland wel eindwinnaar van het landenklassement geworden. Dankzij de wereldtitels van Rozemarijn Ammerlaan, Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen is dat klassement voor de derde keer in vier jaar tijd gewonnen door de Nederlandse ploeg. De afscheidnemende bondscoach Thorwald Veneberg is tevreden. “We hebben in de breedte goede resultaten neergezet en ik heb ook een aantal jongeren goed zien presteren, met Rozemarijn Ammerlaan voorop. Dat geeft veel vertrouwen voor de toekomst.”

Share this post