Dit is het nieuwe tenue van Jumbo-Visma

Dit is het nieuwe tenue van Jumbo-Visma

In Veghel vond vrijdag de ploegenpresentatie van Jumbo-Visma plaats. De meeste aandacht ging natuurlijk uit naar nieuwkomer Wout van Aert, die vanaf 1 maart 2019 voor de Nederlandse ploeg zal rijden. Het tenue van Jumbo blijft redelijk onveranderd, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Sunweb.

Jumbo-Visma

Het schaats- en wielerteam zal per 1 januari 2019 door het leven gaan als Team Jumbo-Visma. Na het terugtrekken van de Lotto werd het Noorse Visma – leverancier van bedrijfssoftware – aangetrokken als titelsponsor. Visma blijft voor minstens vijf jaar verbonden als naamsponsor en heeft logischerwijs een prominente plek gekregen op het nieuwe tenue. Visma staat op de voorkant van het shirt onder Jumbo en prijkt ook op de kraag. Fietsensponsor Bianchi en kledingleverancier AGU zijn ook op het shirt te vinden.

Jumbo-Visma 2019

Nieuwkomers

De Nederlandse ploeg bestaat in 2019 uit 27 renners, waarvan er naast Van Aert 6 nieuw zijn. Tony Martin (Katusha-Alpecin), Mike Teunissen, Lennard Hofstede (allebei Sunweb), Taco van der Hoorn (Roompot), Laurens De Plus (Quick-Step) en Jonas Vingegaard (ColoQuick) zijn nieuw. Tegenover hun komst staat het vertrek van Lars Boom (Roompot), Bram Tankink (gestopt), Enrico Battaglin (Katusha-Alpecin), Robert Wagner (Arkea), Gijs Van Hoecke (CCC) en Stef Clement (gestopt).

Jumbo-Visma richt zich komend seizoen met Van Aert op de voorjaarsklassiekers. Steven Kruijswijk wordt in de Tour als kopman uitgespeeld, waarna hij ook in de Vuelta hoopt te schitteren. Primoz Roglic mikt op een goed Giro-klassement en krijgt mogelijk een vrije rol in de Tour.

Selectie Jumbo-Visma 2019:

George Bennett
Koen Bouwman
Laurens De Plus
Floris De Tier
Pascal Eenkhoorn
Robert Gesink
Dylan Groenewegen
Lennard Hofstede
Amund Grondahl Jansen
Steven Kruijswijk
Sepp Kuss
Tom Leezer
Bert-Jan Lindeman
Paul Martens
Tony Martin
Daan Olivier
Neilson Powless
Primoz Roglic
Timo Roosen
Mike Teunissen
Antwan Tolhoek
Wout van Aert (per 1 maart 2019)
Taco van der Hoorn
Jos van Emden
Danny van Poppel
Jonas Vingegaard
Maarten Wynants

Share this post