Dennis prolongeert wereldtitel, zilver voor Evenepoel

Dennis prolongeert wereldtitel, zilver voor Evenepoel

Rohan Dennis heeft het WK tijdrijden gewonnen. De Australiër was op het 54 kilometer lange parcours van Northallerton naar Harrogate een klasse apart. Remco Evenepoel verzekerde zich van het zilver op meer dan een minuut achterstand.

Strijd tussen twee mannen

Op voorhand waren er vier grote favorieten: Dennis, Evenepoel, Victor Campenaerts en Primoz Roglic. Door de naam van Roglic kon al gauw een streep, want hij was verre van de Roglic die de Vuelta won. Campenaerts kende ook geen geweldige dag. De houder van het uurrecord lag op medaillekoers, maar viel en kende daarna nog materiaalpech. Het ging tussen Dennis en Evenepoel.

Dennis, die sinds de Tour de France niet meer in actie kwam na problemen met zijn ploeg Bahrain-Merida over het materiaal, was ijzersterk. Onderweg zette hij de beste tussentijden neer en daar kon ook wonderkind Evenepoel niks aan doen. Dennis haalde zelfs Roglic – die drie minuten voor hem was gestart – in en won uiteindelijk met 1.08 minuut verschil op Evenepoel, die voor de beste Belgische prestatie ooit zorgde op de tijdrit. Filippo Ganna pakte het brons op 1.55 minuut.

Nederlanders

Campenaerts werd uiteindelijk 11de, Roglic 12de. Dylan van Baarle eindigde op de 15de plaats als beste landgenoot. Jos van Emden moest genoegen nemen met een 21ste plaats.

Share this post