Deelnemers UAE Tour zitten nog vast in hun hotel

Deelnemers UAE Tour zitten nog vast in hun hotel

Alle renners die deelnamen aan de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten zijn getest op het coronavirus en mogen vooralsnog hun hotel in Abu Dhabi niet verlaten. Dat geldt ook voor de renners van de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma. “Het is wachten op de uitkomst van de test en pas dan weet de ploeg of de renners mogen vertrekken. De jongens voelen zich allemaal prima”, zegt een woordvoerder van de ploeg.

De sportautoriteiten van Abu Dhabi schrapten donderdagavond de laatste twee etappes van de Ronde van de Emiraten nadat bij twee Italiaanse stafleden van een wielerploeg besmetting met het virus was vastgesteld. “Deze beslissing is genomen om de veiligheid van de deelnemers te garanderen. Veiligheid staat voorop”, aldus een persverklaring.

Het ministerie van Volksgezondheid bepaalde dat alle renners, stafleden en medewerkers van de organisatie op het virus zouden worden getest en sloot niet uit dat quarantaine mogelijk nodig is om verspreiding te voorkomen. “Jammer dat de ronde al voorbij is, maar gezondheid gaat voor”, twitterde viervoudig Tourwinnaar Chris Froome van Team Ineos.

Protocollen

In totaal zitten zeven Nederlandse renners vast in het luxehotel. Het zijn Wout Poels (Bahrain-Merida), Ramon Sinkeldam (Groupama-FDJ), Wilco Kelderman (Team Sunweb) en Dylan Groenewegen, Koen Bouwman, Timo Roosen en Jos van Emden van Jumbo-Visma. De Belg Laurens de Plus van Jumbo-Visma had al in het begin van de week de koers verlaten wegens ziekte. “Zijn symptomen hadden niets te maken met het coronavirus, hij kampte met maagproblemen”, meldde de woordvoerder, die benadrukt dat Jumbo-Visma zich houdt aan de protocollen.

De Brit Adam Yates, leider na vijf etappes, werd tot eindwinnaar van de Ronde van de Emiraten uitgeroepen. Groenewegen won de vierde rit.

Share this post