De opvallendste knokpartijen op de fiets

De opvallendste knokpartijen op de fiets

Rico Verhoeven en Badr Hari staan zaterdag tegenover elkaar in de boksring. ‘Het gevecht van de eeuw’ wordt het al genoemd, mede doordat de vorige ontmoeting in mineur eindigde door een blessure (of was het een genadetik?) van Hari. Op de fietsen/" 7136 target="_self">fiets wordt er ook aardig wat geruzied. Wij verzamelden de opvallendste knokpartijen/ruzies uit het peloton.

Sierra vs. Arrieta
De bekendste beelden dateren van 1995, toen Leonardo Sierra en Ramon Arrieta met elkaar op de vuist gingen na een valpartij. Het duel heeft niets weg van een professionele bokspartij, maar eerder het niveau van Boxing the Stars.

Barredo vs. Rui Costa
Carlos Barredo en Rui Costa gingen na afloop van een Touretappe met elkaar op de vuist. Het gevolg van wat geduw en getrek na de finish. Barredo werd voor twee maanden geschorst, Rui Costa werd al bestraft met een dopingschorsing. Drie jaar later kroonde de Portugees zich overigens tot wereldkampioen, van Barredo (die later nog voor Quick-Step en Rabobank reed) werd nauwelijks meer iets vernomen.

Cipollini vs. motorrijder
Mario Cipollini is niet gediend van motorrijders die hem de pas afsnijden, zo bleek in 2003 tijdens Gent-Wevelgem. Het gevolg: een boze ‘Mooie Mario’. Geen knokpartij, maar veel scheelde het niet.

Groenendaal vs. toeschouwer
Richard Groenendaal had een haat-liefdeverhouding met de Belgische supporters. Dat kwam mede door een incident in 2001, toen hij in Diegem een vervelende supporter een klap verkocht. Met een rechtse directe sloeg hij flink wat frustratie uit zijn lichaam.

Bart Wellens vs. toeschouwer
Nog zo’n incident uit het veldrijden. Met een karatetrap om jaloers op te zijn verkocht Bart Wellens een toeschouwer een trap. Wellens won de cross, maar werd uiteindelijk gediskwalificeerd vanwege dit incident.

Miguel Angel Lopez vs. toeschouwer
Wat is er irritanter dan een meelopende ‘supporter’? Vraag het aan Miguel Angel Lopez en hij moet je het antwoord schuldig blijven. Tijdens de afgelopen Giro verkocht hij een meerennende toeschouwer een flinke klap. Lopez werd overigens niet bestraft.

Brambilla vs. Rovny
Gianluca Brambilla en Ivan Rovny maakten in 2014 deel uit van een kopgroep in de Vuelta. Brambilla was echter niet te spreken over het kopwerk van Rovny en liet hem dat nogal hardhandig weten. Brambilla verkocht Rovny een klap in het gezicht, waarop Rovny terugsloeg. Beide renners werden uit koers gezet.

Blijlevens vs. Julich
Jeroen Blijlevens slaagde er in 2000 niet in om net als in zijn vier eerdere Tourdeelnames een rit te winnen. Na de koninklijke sprint op de Champs-Élysées verweet hij Bobby Julich hem te hebben gehinderd. Blijlevens deelde flink wat tikken uit en werd flink gestraft. Hij werd uit de einduitslag van de Tour geschrapt en was een jaar later niet welkom. Twee jaar later kwam Jerommeke opnieuw negatief in het nieuws. Ditmaal geen vuistslag, maar een ‘fietsworp’ naar Daniel Schnider, die hem uitlachte na een valpartij.

Steels vs. Moncassin
Tom Steels raakte in 1997 ernstig gefrustreerd. Als sprintkopman van de grote Mapei-ploeg lukte het maar niet om een Touretappe te winnen. Ook niet in de zesde etappe, toen hij gehinderd werd door Fréderic Moncassin. Althans, dat dacht hij. Hij gooide in volle sprint een bidon naar de Fransman, maar achteraf bleek zijn ploeggenoot Fabio Baldato hem de pas af te hebben gesneden. De jury haalde Steels uit koers.

Omstreden bokser Bouhanni
Nacer Bouhanni heeft iets gemeen met Verhoeven en Hari, want hij heeft in het verleden gebokst. Op de fietsen/" 7136 target="_self">fiets laat hij ook regelmatig zijn vuisten zien, al is hij meer liefhebber van het uitdelen van kopstoten. Tik op Youtube de zoekopdracht ‘Nacer Bouhanni fight’ in en je hebt je dag snel gevuld. In 2016 won hij in Parijs-Nice een sprint door Alexander Kristoff te verslaan. Daar gingen meerdere kopstoten aan vooraf, maar dat deerde de Fransman niet. Met boksgebaren passeerde hij als eerste de meet en droeg hij zijn overwinning op aan Muhammad Ali. Waarschijnlijk volgen er in de toekomst nog meer opmerkelijke momenten met Bouhanni..

Share this post