De Gendt pakt uit in Ronde van Romandië

De Gendt pakt uit in Ronde van Romandië

Als Thomas De Gendt ergens zijn zinnen op heeft gezet, dan weet je hoe laat het is. Donderdag was het weer een typische Thomas De Gendt-dag. In de Ronde van Romandië ging hij in de aanval en liet hij de ene na de andere medevluchter achter om voor de eerste keer in zijn carrière een rit in de Zwitserse koers te winnen.

Lotto-Soudal in de meerderheid

De Gendt had met Victor Campenaerts een ploeggenoot van Lotto-Soudal mee. Ook Matteo Fabro, Andriy Grivko en Nathan Brown sprongen mee op de Col des Rangiers en samen kregen ze een vrijgeleide van het peloton. Door materiaalpech moest Fabro de vier laten gaan, waarna ook Grivko moest lossen. De Oekraïner nam niet over en veroorzaakte reuring, maar bleek later ‘gewoon’ over slechte benen te beschikken.

Met De Gendt, Campenaerts en Brown ging men de finale in. Met nog vijftig kilometer te gaan zaten alle beklimmingen erop en hadden de drie een voorsprong van meer dan vijf minuten op het peloton. LottoNL-Jumbo en Bahrain-Merida kwamen veel te laat op stoom om de drie leiders nog in te rekenen. Campenaerts reed zich volledig leeg in dienst van De Gendt en moest als eerste lossen. Brown had op dat moment de beste papieren om in het wiel van De Gendt naar de leiderstrui te rijden, maar de Amerikaan kon het hoge tempo van de Belg niet volgen.

Brown teruggepakt

De Gendt vervolgde zijn weg naar de finish en maakte een knappe solo succesvol af. Brown stortte enorm in en werd in de laatste kilometer teruggepakt door het peloton, waardoor Primoz Roglic alsnog leider blijft. Sonny Colbrelli won op drie minuten achterstand de sprint van het peloton om de tweede plaats. Samuel Dumoulin finishte als derde.

Share this post