De Gendt levert huzarenstukje en wint openingsrit Catalonië

De Gendt levert huzarenstukje en wint openingsrit Catalonië

Thomas De Gendt heeft de openingsetappe in de Ronde van Catalonië gewonnen. De renner van Lotto-Soudal liet vijf medevluchters achter en kwam na een solo van meer dan 60 kilometer alleen als eerste aan. Het peloton gaf bijna drie minuten toe op de Belg.

Knappe solo

De Gendt was samen met onder andere Huub Duijn weggesprongen uit het peloton. De openingsetappe was met drie cols van eerste categorie een prima etappe voor de aanvallers, dus was De Gendt op zijn hoede. Op de tweede beklimmingen kon alleen Luis Angel Maté de Belg volgen, maar op de laatste klim ging het ook voor de Spanjaard te hard.

Richting Calella viel De Gendt niet meer stil en mocht hij na een solo van liefst 60 kilometer het zegegebaar maken. Maximilian Schachmann finishte net voor het peloton als tweede op 2:38 minuten van De Gendt. Grega Bole won enkele seconden later de spurt van het peloton, waarin geen grote verschillen ontstonden.

Topveld

De Ronde van Catalonië duurt nog tot en met zondag. Aan de WorldTour-wedstrijd doen onder anderen Alejandro Valverde, Chris Froome, Simon Yates, Richie Porte en Steven Kruijswijk mee.


De kopgroep met onder andere Huub Duijn.

Share this post