Clement stopt en krijgt andere functie bij Jumbo

Clement stopt en krijgt andere functie bij Jumbo

De carrière van Stef Clement is per direct ten einde gekomen. De 36-jarige renner kampte dit seizoen met lichamelijk klachten en kwam daardoor sinds mei niet meer in actie. “Na uitgebreid medisch onderzoek is in overleg besloten dat Clement een andere functie krijgt binnen Team Jumbo-Visma”, laat de ploeg heten.

Viervoudig Nederlands tijdritkampioen

Clement maakte in 2005 de overstap van de Rabobank opleidingsploeg naar Bouygues Telecom. Bij de in het lichtblauw rijdende Franse ploeg stond hij drie jaar onder contract en maakte hij zijn debuut in alle grote rondes. Ook werd hij tweemaal Nederlands kampioen tijdrijden, dat werd hij later nog tweemaal. Van 2009 tot en met 2014 reed hij voor Rabobank en Belkin, waarna hij tekende bij IAM Cycling. In 2017 keerde hij weer terug bij LottoNL-Jumbo om Steven Kruijswijk bergop van dienst te zijn. In de door Tom Dumoulin gewonnen Giro (Kruijswijk stapte af) werd Clement verdienstelijk 23e.

Dit jaar kwam Clement nauwelijks in actie. Zijn laatste wedstrijd is de Ronde van Romandië in mei, gewonnen door ploegmaat Primoz Roglic. Hij zou meedoen aan de Tour de France, maar moest dat door rugproblemen aan zich voorbij laten gaan. “Het is niet de manier waarop ik mijn carrière had willen afsluiten. Vijftien jaar lang was dit mijn passie, hobby en werk ineen. Ik kijk er met trots op terug en heb meer bereikt dan ik ooit voor mogelijk hield”, blikt Clement terug.

Nieuwe rol

Bij Jumbo-Visma krijgt hij een andere rol en gaat hij zich bezig houden met voeding en promotie. “Nadat het team me deze functie aanbood, heb ik een verstandskeuze gemaakt. Ik ben de ploeg dankbaar voor deze mogelijkheid en ik kijk ernaar uit om die nieuwe weg in te slaan.”

Share this post