CCC stapt na dit seizoen uit mannenploeg

CCC stapt na dit seizoen uit mannenploeg

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het officieel: schoenenfabrikant CCC stapt uit de gelijknamige mannenploeg. Het Poolse bedrijf werd hard getroffen door de coronacrisis en stopt daardoor met het sponsoren van de WorldTour-ploeg.

Het nieuws komt dus niet als een verrassing. Aan renners van CCC werd gevraagd om salaris in te leveren, en daar stemden zij mee in. De schoenenfabrikant blijft nog tot en met het einde van het seizoen verbonden aan de ploeg, maar zal daarna aftreden als titel- en hoofdsponsor.

Ploegbaas Jim Ochowicz hoopt voor 2021 een nieuwe sponsor te vinden, laat de oud-baas van onder andere Team BMC weten in het persbericht. “We leven momenteel in ongeziene tijden, maar zijn ervan overtuigd dat er nog bedrijven zien die willen investeren in het wielrennen. (…) We willen absoluut op het hoogste niveau actief blijven.”

Van Avermaet

Op de licentie van Continuum Sports is de ploeg sinds 2007 gegroeid van Continentale ploeg tot WorldTour-ploeg. BMC, zoals de ploeg in de beginjaren door het leven ging, stopte eind 2018 met hoofdsponsoring. CCC, al actief op het ProContinentale niveau, nam de licentie daarop over. Olympisch kampioen Van Avermaet werd als belangrijkste renner aangetrokken. De Belg zorgde voor drie overwinningen, waaronder winst in de GP van Montréal.

Wat voor gevolgen het stoppen van CCC voor vrouwenploeg CCC-Liv heeft is nog niet bekend.

Share this post