CCC maakt komst van Ten Dam bekend

CCC maakt komst van Ten Dam bekend

Laurens ten Dam rijdt volgend seizoen voor CCC, dat heeft zijn nieuwe ploeg vrijdagmiddag bekend gemaakt. Bij CCC wordt de Nederlander ploeggenoot van Greg Van Avermaet, die eerder als kopman van de opvolger van Team BMC werd gepresenteerd.

Ervaring telt

De 37-jarige Ten Dam heeft 16 jaar ervaring als profrenner en reed eerder voor onder andere Rabobank. Sinds 2016 koerst hij voor Giant-Alpecin en diens opvolger Sunweb en hielp hij Tom Dumoulin vorig jaar aan de Girozege. Dit jaar was hij in de Giro en Tour opnieuw van goud waard voor de Limburger, maar kwam Sunweb niet op tijd met een contractvoorstel op de proppen. CCC hapte meteen toe en haalt met Ten Dam een renner met veel ervaring in huis.

“Laurens beschikt over misschien wel de meeste ervaring van alle renners uit het peloton en gaat bij ons een belangrijk mentorrol vervullen. Hij deed 17 keer mee aan een grote ronde en finishte in de top-tien van zowel de Tour als Vuelta. Zijn ervaring in de grote WorldTour-koersen kan hij mooi op onze jonge renners overbrengen. Wij zijn heel blij met zijn komst”, zegt manager Jim Ochowicz.

Meer vrijheid

Ten Dam is ook in zijn nopjes met zijn nieuwe ploeg. “Ik was niet per sé opzoek naar een nieuwe ploeg, maar ben niet bang om van team te veranderen. Ik heb voor meerdere ploegen gereden en nu kwam er een mooie optie op mijn pad. Ik kijk er erg naar uit om voor mijn nieuwe ploeg te rijden, waar ik meer vrijheid krijg dan bij mijn huidige werkgever.”

“Alhoewel we het nog niet over mijn programma hebben gehad, vind ik het heel mooi om te koersen in de Verenigde Staten. Ik wil het beste uit mezelf halen en uit het team, helemaal met een kopman als Greg Van Avermaet die ik in de heuvelachtigere wedstrijden kan bijstaan. Op dit moment heeft het team nog geen echte klassementsman aangetrokken, maar wie weet wat komen gaat en hoe alles verloopt”, aldus Ten Dam. CCC heeft onlangs de WorldTour-licentie van BMC overgenomen.

Aderlating Dumoulin

Voor Dumoulin betekent het vertrek van Dumoulin slecht nieuws. De Limburger zag eerder al onder andere Simon Geschke, Mike Teunissen en Lennard Hofstede vertrekken. Nicolas Roche en Robert Power werden aangetrokken om Dumoulin in het hooggebergte te ondersteunen.

Share this post