Campenaerts prolongeert Europese titel, bijrol Nederlanders

Campenaerts prolongeert Europese titel, bijrol Nederlanders

Victor Campenaerts is net als vorig jaar Europees kampioen geworden. De Belg maakte het razendspannend en dook met slechts 0,63 seconde onder de tijd van Jonathan Castroviejo. Maximilian Schachmann pakte het brons. De Nederlanders speelden geen rol.

Castroviejo of Campenaerts

Yves Lampaert droomde heel even van de Europese titel. De Belg zette de snelste tijd neer en mocht op de hot-seat plaatsnemen. Zijn ploeggenoot Maximilian Schachmann dook – tot verbazing van Lampaert – onder de tijd van de Belg, maar mocht niet lang dromen van de Europese titel. Jonathan Castroviejo verbeterde namelijk zijn tijd met liefst 26 seconden.

De enige die Castroviejo nog kon afhouden van de titel was Victor Campenaerts. Bij het eerste tussenpunt gaf hij nog tijd toe op de rest, maar langzaam bouwde hij zijn tijdrit op en kwam hij in de buurt van de beste tijden. Het moest uit zijn tenen komen, maar met minder dan een seconde verschil dook hij sprintend onder de tijd van Castroviejo en prolongeerde hij in het regenachtige Glasgow zijn titel.

Bijrol Nederlanders

Voor de Nederlanders zat er niets meer in dan de achtste (Jos van Emden) en tiende (Dylan van Baarle) plaats. Eerder op de dag zorgden Ellen van Dijk en Anna van der Breggen nog wel voor Nederlands succes door goud en zilver te pakken.

Uitslag EK tijdrijden:

1. Victor Campenaerts (België) + 53:38 minuten
2. Jonathan Castroviejo (Spanje) + 0 seconden
3. Maximilian Schachmann (Duitsland) + 27 seconden
4. Yves Lampaert (België) + 30 seconden
5. Alex Dowsett (Groot-Brittannië) + 35 seconden
6. Ryan Mullen (Ierland) + 40 seconden
7. Stefan Küng (Zwitserland) + 44 seconden
8. Jos van Emden (Nederland) + 55 seconden
9. Rasmus Quaade (Denemarken) + 55 seconden
10. Dylan van Baarle (Nederland) + 1:03 minuut

Share this post