Campenaerts doet in april aanval op uurrecord Wiggins

Campenaerts doet in april aanval op uurrecord Wiggins

Victor Campenaerts zal in de nacht van 16 op 17 april een poging wagen om het werelduurrecord van Bradley Wiggins uit de boeken te rijden. De Belg van Lotto-Soudal zal dat doen in Aguascalientes (Mexico), waar ook Thomas Dekker en Dion Beukeboom actief waren.

52.526

Campenaerts moet in een uur tijd meer dan 54.526 kilometer afleggen om het werelduurrecord van Wiggins af te pakken. De 27-jarige Belg is er toe in staat, want hij behoort tot de beste tijdrijders van de wereld. In 2018 werd hij zowel Belgisch als Europees tijdritkampioen en veroverde hij WK-brons achter Rohan Dennis en Tom Dumoulin.

In Namibië bereidde Campenaerts zich voor op het wegseizoen, en natuurlijk vooral zijn recordpoging. Hij heeft veel respect voor Wiggins, maar ziet wel mogelijkheden. “Ik respecteer hem zeer en zie mijzelf niet beter dan een Tourwinnaar en vijfvoudig Olympisch kampioen, maar door alles stapsgewijs aan te pakken en op elk detail te letten, denk ik een kans te maken. Het werelduurrecord staat bij mij heel hoog in het vaandel, net als een WK- en Olympische titel.”

Vierde Belg

Wiggins zette zijn record op 7 juni 2015 neer. Mocht Campenaerts erin slagen om het record over te nemen, is hij na Marcel Van den Eynde, Ferdinand Bracke en natuurlijk Eddy Merckx de vierde Belg die daarin slaagt. Zij deden het allen op een traditionele fietsen/" 7136 target="_self">fiets.

Share this post