Boom kroont zich tot Europees kampioen strandracen

Boom kroont zich tot Europees kampioen strandracen

Lars Boom heeft zondag in Scheveningen het EK strandracen gewonnen. Na iets meer dan anderhalf uur ploeteren door het zand kwam de renner van LottoNL-Jumbo als eerste op de boulevard aan. Hij kreeg Mike Teunissen en Bram Imming mee het podium op.

Geen maat op Boom

Bij de mannen stonden 94 renners aan het vertrek, waarvan 83 Nederlanders. Van een echt EK was dus niet echt sprake. Boom toonde zich op het 54 kilometer lange parcours van Scheveningen naar Katwijk (en weer terug) de sterkste. In het begin konden nog vijf renners het wiel van Boom volgen, maar toen ook Richard Jansen eraf werd gereden stormde de 32-jarige renner alleen op de finish af. Met een voorsprong van 40 seconden op Teunissen, die in een sprint Imming versloeg, pakte Boom de Europese titel. Titelverdediger Jasper Ockeloen passeerde de meet voor het Kurhaus als vijfde.

Boom zal binnenkort enkele crossen rijden, maar wil in tegenstelling tot Zdenek Stybar nog niet prijsgeven waar hij aan de start verschijnt.

Rooijakkers

Bij de vrouwen prolongeerde Pauliena Rooijakkers haar titel. Met een gemiddelde snelheid van 27,87 kmh legde ze het parcours af. Riejanne Markus werd tweede voor Rozanne Slik.

Uitslagen

Share this post