BinckBank Tour: Bennett wint opnieuw, Groenewegen derde

BinckBank Tour: Bennett wint opnieuw, Groenewegen derde

Sam Bennett heeft opnieuw de overwinning gepakt in de BinckBank Tour. De Ier was maandag al de sterkste in Hulst en voegde daar dinsdag een zege in Ardooie aan toe. In een massasprint was hij sneller dan Jasper Philipsen en Dylan Groenewegen.

Opnieuw een sprint

Op de dag dat Bjorg Lambrecht in Aalter werd begraven, ging de koers even verderop in Blankeberge ‘gewoon’ door. Zes renners gingen al vroeg in de 167,9 kilometer lange etappe in de aanval: Jesper Asselman (Roompot-Charles), Baptiste Planckaert (Wallonie-Bruxeles), Thomas Sprengers (Topsport Vlaanderen-Baloise), Damien Gaudin (Total-Direct Energie), Josef Cerny (CCC) en Robert Stannard (Mitchelton-Scott). Het peloton onder aanvoering van Jumbo-Visma en BORA-hansgrohe gaf ze niet al te veel ruimte.

Met nog vijf kilometer te gaan werden de aanvallers na een ontsnapping van 115 kilometer gegrepen. Mike Teunissen trok de sprint goed voor Groenewegen aan, maar de Nederlander werd verrast door het vroege aangaan van Philipsen. De Belg leek even de winst te gaan pakken, maar Bennett toonde zich toch de rapste. Groenewegen kwam tekort en passeerde slechts als derde de meet.

Succesvol seizoen

Voor Bennett is het zijn negende overwinning van het seizoen (exclusief Ierse kampioenschap). Daarmee staat hij op gelijke hoogte met Caleb Ewan, Pascal Ackermann en Elia Viviani. Alleen Groenewegen won er als sprinter meer (11).

Share this post