Bevin verrast en slaat dubbelslag in Angaston

Bevin verrast en slaat dubbelslag in Angaston

Patrick Bevin heeft de tweede rit in de Santos Tour Down Under gewonnen. In een door een valpartij ontsierde sprint was de renner van CCC sneller dan Caleb Ewan en Peter Sagan. Danny van Poppel finishte als vierde.

Valpartij

Net als dinsdag haalde een vluchtgroep het niet. Jason Lea, Artyom Zakharov en Jaime Castrillo probeerden een sprint te ontlopen, maar slaagden daar niet in. Na een zware etappe (vooral door de weersomstandigheden) draaide het in Angaston op een sprint uit. Met iets minder dan een kilometer te gaan vond er vooraan in het peloton een grote valpartij plaats, waardoor slechts twintig renners overbleven. De meeste topsprinters bleven overeind.

In de laatste 500 meter viel het stil en probeerde Luis Léon Sanchez daarvan te profiteren. De oud-winnaar van de Tour Down Under reed weg, pakte een kleine voorsprong, maar werd op iets meer dan 50 meter van de finishstreep voorbijgesneld door Patrick Bevin. De Nieuw-Zeelander bleef verrassend Ewan, Sagan en Van Poppel in een sprint voor.

Nieuwe leider

Elia Viviani kwam vandaag niet verder dan een zevende plaats en raakt zijn leiderstrui kwijt aan Bevin. Bevin gaat in het klassement aan de leiding met een voorsprong van vijf seconden op de Italiaans kampioen. Ondanks de massale valpartij verloren alle klassementsmannen geen tijd.

Uitslag 2e etappe Tour Down Under 2019

1. Patrick Bevin (CCC) 3:14:31 uur
2. Caleb Ewan (Lotto-Soudal) ,,
3. Peter Sagan (BORA-hansgrohe) ,,
4. Danny van Poppel (LottoNL-Jumbo) ,,
5. Jasper Philipsen (UAE Emirates) ,,
6. Phil Bauhaus (Bahrain-Merida) ,,
7. Elia Viviani (Deceuninck-Quick-Step) ,,
8. Luis Léon Sanchez (Astana) ,,
9. Kiel Reijnen (Trek-Segafredo) ,,
10. Kristoffer Halvorsen (Sky) ,,

Share this post