Bettiol zorgt voor daverende verrassing, Van der Poel vierde

Bettiol zorgt voor daverende verrassing, Van der Poel vierde

Alberto Bettiol heeft de 103de editie van de Ronde van Vlaanderen gewonnen. De renner van EF Education First reed in de finale weg en kwam na een heel knappe solo als eerste in Oudenaarde aan. Mathieu van der Poel eindigde in zijn allereerste Ronde als vierde.

Valpartij Terpstra

Al vroeg in de wedstrijd kwam titelverdediger Niki Terpstra hard ten val. Hij lag er slecht bij en werd in een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Bij zijn val heeft de Nederlander een hersenschudding opgelopen. Zijn ploeg Direct Energie laat weten dat hij Parijs-Roubaix moet laten schieten.

Zonder Terpstra waren alle ogen vanuit Nederlands oogpunt gericht op Mathieu van der Poel, maar ook hij kende geen pechloze wedstrijd. Hij moest na een valpartij in de achtervolging en wist op knappe wijze de aansluiting weer te maken. Nét op tijd, want daarna brak de koers los. Het kostte wel heel veel kracht.

Dylan van Baarle reed samen met Sep Vanmarcke en Kasper Asgreen weg, maar werd tijdens de laatste passage van de Kwaremont gepasseerd door de ontsnapte Bettiol. Sebastian Langeveld deed geweldig afstopwerk bij de achtervolgers, waar de samenwerking verre van ideaal was. Niet gek, want de groep was simpelweg te groot. Bettiol bouwde zijn voorsprong alsmaar verder uit en had steeds meer zich op zijn allereerste grofoverwinning.

Na een heel knappe solo kwam de Italiaan als eerste aan. Asgreen finishte eveneens verrassend als tweede, Alexander Kristoff won ten koste van Van der Poel de sprint van de achtervolgers.

Uitslag Ronde van Vlaanderen

1. Alberto Bettiol (EF Education First)
2. Kasper Asgreen (Deceuninck – Quick Step)
3. Alexander Kristoff (UAE-Team Emirates)
4. Mathieu van der Poel (Corendon – Circus)
5. Nils Politt (Katusha-Alpecin)
6. Michael Matthews (Sunweb)
7. Oliver Naesen (AG2R)
8. Alejandro Valverde (Movistar)
9. Tiesj Benoot (Lotto Soudal)
10. Greg Van Avermaet (CCC)

Share this post