Bernal wint met Gran Piemonte laatste voorbereidingskoers

Bernal wint met Gran Piemonte laatste voorbereidingskoers

Egan Bernal heeft de Gran Piemonte 2019 gewonnen. De Tourwinnaar kwam in de laatste voorbereidingswedstrijd voor de Ronde van Lombardije – die aanstaande zaterdag op het programma staat – als eerste over de streep. Bernal bleef zijn ploeggenoot Ivan Sosa en Nans Peters voor.

Gran Piemonte

De 103de editie was 183 kilometer lang en eindigde na een 10,6 kilometer lange klim in Oropa. Zes vroege vluchters wisten op het vlakke nog een mooie voorsprong bijeen te rijden, maar toen de finale aanbrak meldden de grote mannen zich van voren. Ineos maakte een sterke indruk en speelde het ploegenwerk met Salvatore Puccio, Diego Rosa, Ivan Sosa en later Bernal perfect uit. Door toedoen van Sosa werd een kansrijke kopgroep verder uitgedund en klaarde Bernal in de slotmeters de klus. Sosa finishte als tweede en maakte het Ineos-feest compleet, Peters completeerde het podium.

Lees ook

Voorbeschouwing Ronde van Lombardije 2019

In aanloop naar de Ronde van Lombardije stonden de afgelopen dagen diverse koersen op het programma. Primoz Roglic won zondag in Emilië en schreef dinsdag in Varese eveneens een UCI 1.HC koers op zijn naam. Sonny Colbrelli (vorig jaar winnaar in Piemonte) won de GP Bruno Beghelli en Mike Woods zegevierde woensdag in Milaan-Turijn.

Share this post