Bennett en Viviani sprinten naar ritwinst

Bennett en Viviani sprinten naar ritwinst

De etappes in zowel Parijs-Nice als de Tirreno-Adriatico zijn allebei op een sprint uitgedraaid. Sam Bennett was in Parijs-Nice de rapste, terwijl Elia Viviani in de Tirreno-Adriatico zijn wiel eerder dan Peter Sagan en Fernando Gaviria over de finishstreep drukte.

Parijs-Nice

Met nog vier kilometer te rijden stond er een tussensprint gepland. Nadat Luis Léon Sanchez eerder onderweg al bonificatieseconden sprokkelde, versnelde hij ditmaal opnieuw. Klassementsleider Kwiatkowski sprong mee en samen hadden ze plots een gaatje. Ze twijfelden, keken naar elkaar en hielden hun benen stil. De enige mogelijkheid om een sprint te ontlopen was vervlogen.

Arnaud Démare werd perfect afgezet door zijn ploeggenoten van Groupama-FDJ en schoot als een komeet op de finish af. Bennett kwam echter nog langszij en mocht voor de tweede keer deze editie van Parijs-Nice het juichgebaar maken. Démare finishte als tweede voor Matteo Trentin. Michal Kwiatkowski blijft leider. Hij verdedigt in het klassement een voorsprong van 18 seconden op ploegmaat Egan Bernal. Wilco Kelderman blijft vierde op een minuut.

Tirreno-Adriatico

De derde rit in de Tirreno-Adriatico is een prooi geworden voor Elia Viviani. In een chaotische sprint was de Italiaans kampioen rapper dan Peter Sagan en Fernando Gaviria.

Zes vluchters reden al vroeg weg: Alessandro Tonelli, Mirco Maestri (beiden Bardiani-CSF), Alexander Dataford (Israel Cycling Academy), Stepan Koerjanov (Gazprom-RusVelo), Natnael Berhane (Cofidis) en Sebastian Schönberger (Neri-Selle Italia). In een typische sprintetappe leken ze een vogel voor de kat, maar ze gaven zich niet zomaar gewonnen. Pas in de laatste vier kilometer werden ze teruggepakt door het complete peloton. De mannen van BORA-hansgrohe namen in de slotkilometers het heft in handen in dienst van Peter Sagan. Helemaal soepel verliep het allemaal niet.

Pas in de laatste 300 meter kwam er weer lijn in de sprint en zette Maximiliano Richeze zijn kopman Viviani tijdig af. De Italiaan hield de Slowaak perfect van zich af en won de sprint. Sagan werd nog tweede, Gaviria eindigde als derde. Adam Yates finishte (net als o.a. Tom Dumoulin) veilig in het peloton en blijft leider.

Share this post