Bahrain-Merida schorst Siutsou na positieve test

Bahrain-Merida schorst Siutsou na positieve test

Kanstantsin Siutsou is door zijn ploeg Bahrain-Merida voor onbepaalde tijd op non-actief gezet. De Wit-Rus liep op 31 juli j.l. tijdens een controle buiten competitie tegen de dopinglamp. Een maand eerder werd Siutsou door zijn ploeg op de hoogte gebracht dat zijn aflopende contract niet verlengd zou worden.

Teleurstellend nieuws

“Dit nieuws is verschrikkelijk teleurstellend”, zegt manager Brent Copeland op de site van de ploeg. “Wij zijn hier heel streng in; dit gedrag wordt niet geaccepteerd. Verdere procedures zullen tegen de renner genomen worden.”

Siutsou zou dit jaar meedoen aan de Giro d’Italia, maar kwam tijdens het verkennen van de route in Jeruzalem ten val. Hij reisde nochtans met goede benen af naar Israël, want twee weken eerder schreef hij de Ronde van Kroatië op zijn naam door af te rekenen met Pieter Weening. De viervoudig tijdritkampioen van Wit-Rusland reed de Clasicá San Sebastián als laatste wedstrijd, maar haalde de finish niet.

Lange carrière

Siutsou won in 2009 een Giro-etappe en reed eerder voor ploegen als Fasso Bortolo, Acqua e Sapone, Barloworld, Columbia (later High Road), Sky, Dimension Data en sinds 2017 voor zijn huidige ploeg.

Share this post