Andrea Tafi (52) zinspeelt op comeback in Roubaix

Andrea Tafi (52) zinspeelt op comeback in Roubaix

In 2005 reed Andrea Tafi zijn allerlaatste koers als profrenner, maar dertien jaar later zinspeelt hij op een comeback. Niet zomaar een comeback, want de 52-jarige Italiaan wil nog één keer meedoen aan Parijs-Roubaix. Het is in 2019 exact twintig jaar geleden dat hij De Hel won.

Nog altijd in conditie

In La Gazzetta dello Sport legt Tafi uit dat hij al contact heeft met diverse ploegen. “Mijn doel is om Parijs-Roubaix te rijden. Ik heb meerdere ploegen gesproken, maar daar zit geen WorldTour-ploeg bij. Voorlopig is het nog allemaal niet concreet. Als niemand mij een contract geeft, gaat het verhaal natuurlijk niet door”, vertelt de Italiaan. “Of het onmogelijke droom is? Misschien wel, maar ik ga het minstens proberen..”

Tafi is nog altijd fit en maakt veel trainingsuren. Dit jaar deed hij zelfs nog mee aan een UCI 1.2 wedstrijd in Hongarije en finishte hij als 37e. Hij heeft inmiddels de UCI gevraagd om hem op te nemen in het anti-dopingprogramma. Je mag pas koersen als je een half jaar bent opgenomen in het programma. Bijna niets houdt Tafi dus van een onwaarschijnlijke comeback af, alleen moet hij nog wel een ploeg vinden..

Drie monumenten

In 1989 werd Tafi prof bij Eurocar. Hij reed voor ploegen als Mapei, CSC, Alessio-Bianchi en Saunier Duval en won naast Parijs-Roubaix (1999) ook de Ronde van Vlaanderen (2002) en de Ronde van Lombardije (1996). In 1998 kroonde hij zich tot Italiaans kampioen en won hij een jaar later in de tricolore De Hel door zijn Mapei-ploeggenoten Wilfried Peeters en Tom Steels voor te blijven.

Share this post