Amstel Gold Race met 21 Nederlanders

Amstel Gold Race met 21 Nederlanders

De enige Nederlandse klassieker kan zondag rekenen op meer dan twintig Nederlandse deelnemers. Een blik op de (voorlopige) startlijst leert ons dat er waarschijnlijk 21 Nederlanders aan de start in Maastricht verschijnen. Wout Poels, Robert Gesink en Bauke Mollema zijn de grootste kanshebbers.

Lotto en Roompot

LottoNL-Jumbo en Roompot-Nederlandse Loterij zijn de enige Nederlandse ploegen aan het vertrek. WorldTour-ploeg LottoNL-Jumbo mikt op de landgenoten Robert Gesink en Bert-Jan Lindeman, terwijl het met de Duitser Paul Martens een gevaarlijke outsider achter de hand heeft. Roompot-Nederlandse Loterij start met de ervaren Pieter Weening en Pim Ligthart. Weening behaalde in 2013 zijn beste resultaat; hij werd achtste.

Amstel Gold Race 2017 podium Gilbert

Lees ook

Voorbeschouwing Amstel Gold Race 2018

Poels brak in Parijs-Nice zijn sleutelbeen, maar is inmiddels voldoende hersteld om mee te doen aan de heuvelklassiekers. In de Amstel Gold Race staat hij Michal Kwiatkowski bij, die de koers in 2015 won. De derde grote Nederlandse kanshebber zit in het kamp van Trek-Segafredo. Bauke Mollema finishte al drie keer in de top-tien van de Amstel en hoopt het met de steun van Koen de Kort nog beter te doen.

Overige landgenoten

Andere landgenoten aan het vertrek zijn Niki Terpstra (Quick-Step), Mike Teunissen en Laurens ten Dam (Sunweb), Danny van Poppel en Bram Tankink (LottoNL-Jumbo), Maurits Lammertink (Katusha-Alpecin), Tom-Jelte Slagter (Dimension Data), Elmar Reinders, Jeroen Meijers, Oscar Riesebeek, Floris Gerts en de vervanger van Robbert de Greef (Roompot-Nederlandse Loterij), Michel Kreder (Aqua Blue Sport) en Marco Minnaard (Wanty-Groupe Gobert).

De laatste Nederlandse zege dateert alweer van 2001. Toen versloeg Erik Dekker in een rechtstreeks gevecht niemand minder dan Lance Armstrong. In 2009 stond er voor het laatste een Nederlander op het podium. Karsten Kroon finishte toen als tweede achter Sergei Ivanov, Robert Gesink werd derde. Jan Raas is met vijf overwinningen recordhouder, maar raakt bij een overwinning van Philippe Gilbert de alleenheerschappij kwijt.

The post Amstel Gold Race met 21 Nederlanders appeared first on Fiets.nl – Race en MTB website.

Share this post