Alaphilippe wint in Tirreno, Yates beste tijdrijder in Frankrijk

Alaphilippe wint in Tirreno, Yates beste tijdrijder in Frankrijk

Julian Alaphilippe heeft de eerste rit-in-lijn in de Tirreno-Adriatico gewonnen. In een sprint was de Fransman sterker dan Greg Van Avermaet. Adam Yates is de nieuwe leider. Zijn broer Simon pakte in Parijs-Nice de tijdritwinst.

Sterke Roglic

Nadat een vroege vlucht van vijf man was ingerekend, was het de beurt aan de klassementsmannen. Primoz Roglic plaatste met nog drie kilometer te rijden een demarrage. Alexey Lutsenko met Simon Clarke in zijn wiel maakten snel de oversteek, waarna ook Tom Dumoulin aansloot. Net voor het ingaan van de slotkilometer kwam alles weer bijeen.

Dat was het moment voor Roglic om opnieuw te versnellen. Weer kreeg hij Lutsenko mee, en ditmaal sprong ook Julian Alaphilippe mee. Weer slaagden ze er niet in om definitief weg te rijden. Het draaide op een sprint uit. Greg Van Avermaet ging aan, maar wist net als in Strade Bianche niet Julian Alaphilippe te verslaan. De Fransman reed de beste sprint en mocht net als vorige week in Italië het zegegebaar maken.

Yates wint tijdrit

Simon Yates heeft in Parijs-Nice de 25,5 kilometer lange tijdrit gewonnen. De Brit was in Barbentane zeven tellen sneller dan Nils Politt. Michal Kwiatkowski werd derde en blijft leider.

Simon Yates 2019

Het parcours was lastig met twee klimmetjes, maar grote verschillen ontstonden er niet. Yates kwam al vroeg in actie. In de waaieretappes verloor hij al achttien minuten, maar aan zijn vormpeil lag dat niet. Met een gemiddelde van 50.7 km/h zette hij de toptijd neer waar geen enkele klassementsman in de buurt kwam. Kwiatkowski leek nog even kans te maken op ritwinst, maar strandde op de derde plaats.

In het klassement leidt de Pool met 19 seconden voorsprong op zijn teamgenoot Egan Bernal. Luis Léon Sanchez volgt op 28 seconden, Wilco Kelderman (4e) kijkt al tegen meer dan een minuut achterstand aan.

Share this post