Alaphilippe verrast en wint massasprint in Tirreno

Alaphilippe verrast en wint massasprint in Tirreno

Alle ogen waren in de voorlaatste etappe van de Tirreno-Adriatico gericht op de sprinters, maar het was Julian Alaphilippe die de overwinning veroverde. De Fransman verbaasde vriend en vijand door in een massasprint Davide Cimolai en ploegmaat Elia Viviani voor te blijven.

Goede lead-out

Zeven renners gaven de sprintetappe kleur. José Joaquin Rojas en Davide Ballerini bleven als laatsten over, maar werden in de laatste kilometers teruggepakt door het aanstormende peloton. Het was wachten op een duel tussen Viviani, Gaviria en Sagan, maar zij mengden zich niet in de strijd om dagwinst. Het was Maximiliano Richeze die ploegmaat Alaphilippe perfect piloteerde.

Alaphilippe en Richeze sprintten zij aan zij, waarna de Fransman het juichgegebaar mocht maken. Davide Cimolai finishte als tweede, Alaphilippe’s ploeggenoot Viviani eindigde als derde. De klassementsmannen verloren geen tijd op elkaar. Hierdoor blijft Adam Yates leider voor Primoz Roglic, Jakob Fuglsang en Tom Dumoulin.

Allesbeslissende tijdrit

Dinsdag eindigt de Tirreno-Adriatico met een tien kilometer lange tijdrit door San Benedetto del Tronto. Yates verdedigt daarin een voorsprong van 25 seconden op Yates en 35 op Fuglsang. Dumoulin staat vierde op 1:55 minuut, Wout Poels zesde op 2:39 en Sam Oomen achtste op 2:58 minuten.

Voor Alaphilippe is het alweer zijn zesde overwinning van het seizoen en zijn tweede ritzege in de Tirreno. Eerder schreef hij de tweede etappe op zijn naam door heuvelop Greg Van Avermaet te verslaan.

Share this post