Zo wapen je je tegen fietsdiefstal

Zo wapen je je tegen fietsdiefstal

Nieuws

donderdag 11 april, 2019

Voor de meeste fietsliefhebbers is diefstal van hun geliefde en kostbare stalen ros een van de grootst mogelijke ergernissen. Helaas kun je de kans op diefstal nooit helemaal wegnemen, maar je kunt hem wel zo klein mogelijk maken.

Gebruik meerdere (gecertificeerde) sloten

Met een enkel fietsslot hou je de gemiddelde fietsendief niet tegen. Gebruik daarom altijd minimaal twee sloten om je fietsen/" 7136 target="_self">fiets te beveiligen. Het gebruik van verschillende soorten sloten verkleint de kans op diefstal bovendien aanzienlijk. Kies bijvoorbeeld naast het ringslot van je fietsen/" 7136 target="_self">fiets voor een ketting- of beugelslot.

Let erop dat je fietsslot een ART-keurmerk draagt. Sloten met dit beveiligingscertificaat zijn uitvoerig getest door de SKG-IKOB. Bovendien eisen veel verzekeraars bij een fietsverzekering dat je fietsen/" 7136 target="_self">fiets over gecertificeerde sloten beschikt.

Ventiel in de weg

Positioneer je wiel bij het stallen van de fietsen/" 7136 target="_self">fiets zo, dat het ventiel in de buurt van het (ring)slot zit. Het is dan voor een dief erg moeilijk om het slot open te breken of te zagen zonder het ventiel te beschadigen.

Zet je fietsen/" 7136 target="_self">fiets vast aan een vast object

Het vastzetten van je fietsen/" 7136 target="_self">fiets aan een vast object, zoals een lantaarnpaal of brug, maakt het een stuk moeilijker om de fietsen/" 7136 target="_self">fiets snel mee te nemen. Om het helemaal ingewikkeld te maken, maak je je fietsen/" 7136 target="_self">fiets zo hoog mogelijk vast, om te voorkomen dat de grond gebruikt wordt om het slot open te breken.

Frame en voorwiel

Maak een slot zowel aan het frame als het voorwiel vast. Op deze manier kan de fietsendief niet aan het slot gaan draaien zonder het wiel ernstig te beschadigen. Dit maakt de verkoop van jouw fietsen/" 7136 target="_self">fiets minder makkelijk. Leg je fietsen/" 7136 target="_self">fiets in geen geval alleen aan het voorwiel vast, want dan hou je uiteindelijk alleen het wiel over.

Bewaakte stalling of drukke plek

Het veiligst staat je fietsen/" 7136 target="_self">fiets in een bewaakte fietsenstalling. Is deze vol of niet aanwezig op de plek waar je jouw fietsen/" 7136 target="_self">fiets wilt stallen, zet hem dan op een drukke plek neer.

Framenummers en kenmerken

Noteer het framenummer en alle kenmerken waaraan je jouw fietsen/" 7136 target="_self">fiets kunt herkennen. Dit vergroot de kans dat je hem terugvindt als hij gestolen wordt.

Diefstal preventiechip

Tegenwoordig worden veel fietsen uitgerust met een Diefstal Preventie Chip, ook wel fietsen/" 7136 target="_self">fiets chip genoemd. Deze chip bevat een uniek nummer dat kan worden uitgelezen en is daarmee naast het framenummer een tweede mogelijkheid om je fietsen/" 7136 target="_self">fiets te identificeren.


Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *