Zo (on)veilig is jouw gemeente

Zo (on)veilig is jouw gemeente

Nieuws

donderdag 17 mei, 2018

In 2017 werd 78.962 keer aangifte gedaan van fietsdiefstal. Dit is 18 procent lager dan het jaar daarvoor, toen het aantal aangiftes op 96.507 stond.

Dit blijkt uit nieuwe cijfers van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc). De genoemde cijfers zeggen echter niet veel over fietsdiefstal in Nederland. Omdat in slechts 25 tot 35 procent van de gevallen aangifte van diefstal wordt gedaan, ligt het werkelijke aantal fietsdiefstallen waarschijnlijk veel hoger dan de eerdergenoemde 78.962.

Kans op diefstal verkleinen

Je kunt verschillende dingen doen om de kans op diefstal van je fietsen/" 7136 target="_self">fiets te verkleinen. Gebruik bij het stallen van je fietsen/" 7136 target="_self">fiets meerdere sloten, bij voorkeur van verschillende soorten en merken. Zet je fietsen/" 7136 target="_self">fiets bovendien – waar mogelijk – in een bewaakte fietsenstalling.

Ook is het verstandig om zo veel mogelijk gegevens van je fietsen/" 7136 target="_self">fiets te noteren. Denk hierbij aan merk, type, framenummer, kleur en alle andere kenmerken die je fietsen/" 7136 target="_self">fiets uniek en herkenbaar maken. Zo vergroot je de kans dat deze na diefstal wordt teruggevonden. Meer tips? Lees dan dit artikel over diefstalpreventie. Ook kun je je fietsen/" 7136 target="_self">fiets natuurlijk verzekeren.

Zo veel fietsen worden er in jouw gemeente gestolen

In de gemeente Delft ligt het aantal aangiftes het hoogst, met 15,7 aangiftes van fietsdiefstal per 1.000 inwoners. Ook in Enschede (12,7) en Utrecht (12,6) wordt vaak aangifte gedaan. Benieuwd hoe jouw gemeente ervoor staat? Kijk dan hier.

Bron: AVc


Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.