Woensdag Tooltest! Knipex tangen

Woensdag Tooltest! Knipex tangen

Hoeveel verschillende tangen kan een mens zich wensen? 291 verschillende varianten maakt Knipex voor je. Van kniptangen tot combinatietangen, griptangen en ga zo maar door. Zo veel varianten, en toch zie je meestal dezelfde drie tot vier tangen terug in de gereedschapskist van een fietser. Ikzelf beperk me tot twee, met de 70-02-180 zijkniptang en 03-02-160 combinatietang. Lekker duidelijke typeaanduiding!

Een zijkniptang of kniptang is altijd handig. Even een bindstrip doorknippen na het vastsnoeren van je nummerbord. Het uiteinde van je binnenkabel doorknippen en ga zo maar door. Een goede tang moet lekker in de hand liggen, je moet er kracht mee kunnen zetten en natuurlijk, knippen als een malle. Nu heb ik niet zo’n grote handen, maar een beetje moment vind ik wel prettig. Vandaar dat ik de langere 180 in plaats van 160 millimeter versie heb besteld. (het cijfer geeft de lengte van de tang in millimeters en daarmee lengte van het handvat aan).

Knipex herken je aan de kleur. Rood en blauw. Of blauw en geel. Van speling is geen sprake en ook flex in de hendels is amper waarneembaar. De snijvlakken zijn scherp. Een heel degelijk product. In mijn back-up toolbox liggen kniptangen van de action en bouwmarkt. Een euro’tje of 2 tot 5, niet meer. Pas wanneer je gereedschap gebruikt wat 4x duurder is merk je waarom Knipex deze prijzen vraagt. Is 19 euro voor een tang dan te duur? Niet wanneer je weet dat dit spul de komende jaren probleemloos mee kan.

Hetzelfde geld namelijk voor de 03-02-160 combinatietang. Even wat vast klemmen, snel wat doorknippen of het apparaat gebruiken als twee extra vinger. De tang ligt lekker in de hand en de rode grips nodigen uit om te werken met schone handen. Even met vette vinger in de la tasten en deze tools zitten direct onder de zwarte vlekken. Dat word poetsen dus!

Knipex 70-02-180 zijkniptang €19,95
03-02-160 combinatietang €14,95
Meer informatie: knipex-tangen.nl


Volgende week Parktool gereedschap

Share this post