Wereldrecord Everestchallenge voor Contador, eigen fietsenmerk komt er aan

Wereldrecord Everestchallenge voor Contador, eigen fietsenmerk komt er aan

Alberto Contador reed bijna drie jaar geleden zijn laatste koers als profwielrenner, maar de inmiddels 37-jarige Spanjaard is het fietsen nog absoluut niet verleerd. El Pistolero waagde zich vorige week aan de Everest Challenge en verbeterde het officieuze wereldrecord van Lachlan Morton met meer dan twee minuten.

Contador reed maar liefst 78 keer de klim ‘Parte Final – Silla del Rey’ op, een klim van 960 meter met een gemiddeld stijgingspercentage van 13 procent. Na 8.848 hoogtemeters stopte de tijd na 7 uur, 27 minuten en 20 seconden. Check hier zijn rit op Strava. Contador rijdt sowieso nog steeds de stenen uit de straat. Als je hem een beetje volgt op social media kom je geregeld trainingen tegen die meer op wedstrijden lijken. Zowel qua afstanden als gemiddelde snelheden.

Hij is tegenwoordig druk bezig met zijn eigen fietsenmerk, waarvan het eerste model binnenkort moet verschijnen. Hij werkt daarbij samen met Ivan Basso. Zowel op zijn eigen Instagram account, als dat van abikesofficial zoals het merk nu door het leven gaat, zijn vaak mooie foto’s zien van die fietsen/" 7136 target="_self">fiets. Nog wel half verscholen achter zwart-wit stickers die we ook vaak op prototype auto’s zien. Achter de A staan overigens nog 4 lege streepjes, A_ _ _ _ Bikesofficial. De echte merknaam laat dus nog even op zich wachten.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: statistics, marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Share this post