Vuelta wil voor de start duidelijkheid in de zaak Froome

Vuelta wil voor de start duidelijkheid in de zaak Froome

Javier Guillen, race-directeur van de Vuelta a España, wil dat er voor de start van de Ronde van Spanje duidelijkheid is over de positie van Chris Froome. Hij zegt dat vandaag in de Spaanse media.

De Brit van Team Sky won de Vuelta vorig jaar, maar werd in de 18e etappe positief getest op een te hoge hoeveelheid Salbutamol. Froome won vorige maand de Giro en start over een kleine 3 weken ook in de Tour. Guillen zou het belachelijk vinden om met de Vuelta te beginnen, zonder dat duidelijk is wie de echte winnaar van vorig jaar is. Mocht Froome alsnog geschorst worden en zijn Vuelta-winst verliezen, dan is Nibali met terugwerkende kracht de winnaar van vorig jaar. De zaak Froome loopt ondertussen al sinds december vorig jaar. UCI-voorzitter David Lappartient gaf eerder aan dat hij niet verwacht dat de zaak Froome voor de Tour zal zijn opgelost.

Guillen kan nog niet bevestigen welke toppers er in de komende editie van de Vuelta aan de start verschijnen, maar verwacht in ieder geval Nibali en Aru aan de startlijn. Ook zal er uiteraard een flinke armada aan Spaanse renners aanwezig zijn. Guillen hoopt dat 1 sterke Spaanse renner het moet gaan opnemen tegen de buitenlanders. Dat zou in zijn optiek de mooiste situatie voor zijn Ronde zijn. De kans dat Froome er ook in de Vuelta bij wil zijn is zo goed als uitgesloten.

De start van de Vuelta is in Malaga, met een tijdrit, op 25 augustus.

Share this post