Veldrijden op tv: Bredene, Baal, Gullegem en Hulst

Veldrijden op tv: Bredene, Baal, Gullegem en Hulst

Deze week staan er maar liefst vier (!) veldritten op het programma. Woensdag wordt er gereden in Bredene, op nieuwjaarsdag is er koers in Baal, zaterdag in Gullegem en aanstaande zondag staat in Hulst een wereldbekercross op het menu. Waar is het op tv te zien? Wij hebben een overzicht gemaakt.

Allereerst de Ethias Cross in Bredene. Mathieu van der Poel is van de partij, maar Wout van Aert ontbreekt. De wedstrijd zal grotendeels in het teken staan van Dieter Vanthourenhout, die in Bredene zijn allerlaatste veldrit als prof rijdt. Vanthourenhout won in 2015 in Bredene voor zijn jongere broer Michael. Eurosport zendt de cross live uit.

Woensdag 30 december, Bredene (Ereprijs Paul Herygers):
– Vanaf 13.45 uur de vrouwen, om 15.00 uur de mannen op Eurosport 1.

Op 1 januari is het traditioneel tijd voor de Grote Prijs Sven Nys in Baal. Van der Poel en Van Aert treffen elkaar daar wel. Het wordt interessant om te zien hoe de verhoudingen liggen, want zondag werd Van der Poel nog in Dendermonde met ruim verschil verslagen. De afgelopen drie edities werden gewonnen door Van der Poel, terwijl Van Aert er in 2015 en 2016 de beste was. Sporza is er uiteraard bij.

Vrijdag 1 januari, Baal (GP Sven Nys):
– Vanaf 13.45 uur de vrouwen, om 15.00 uur de mannen op één (Sporza).
– Vanaf 13.40 uur is Eurosport 1 er ook bij.

Tussen de GP Sven Nys en wereldbeker-veldrit in Hulst in wordt er gereden in Gullegem. De Hexia Cyclocross zal bij de mannen waarschijnlijk een duel opleveren tussen Van der Poel en Tom Pidcock. Van Aert ontbreekt.

Lees ook

Tom Dumoulin kampte met zadelpijn, maar hoe voorkom je het?

Zaterdag 2 januari, Gullegem (Hexia Cyclocross):
– Vanaf 13.45 uur de vrouwen, om 15.00 uur de mannen op Eurosport 1.

We sluiten een bomvolle week af in Hulst. De cross maakt deel uit van de wereldbeker en zal net als in Baal een duel opleveren tussen Van der Poel en Van Aert. Zoals je kunt zien is Van der Poel overal van de partij en rijdt Van Aert er slechts twee. Hij zal goed willen zijn in Hulst, want Van Aert voert de wereldbeker-ranking aan. Bij de vrouwen zijn alle ogen gericht op Lucinda Brand, die in het klassement een straatlengte voorsprong heeft op Ceylin del Carmen Alvarado en Denise Betsema.

Zondag 3 januari, Hulst (wereldbeker):
– Vanaf 13.45 uur de vrouwen, om 15.00 uur de mannen op één (Sporza).
– Vanaf 13.45 uur ook live op Eurosport 1.
– De NOS heeft ook de uitzendrechten.

Lucinda Brand 2020

Share this post