Silca maakt opvouwbare vloerpomp

Silca maakt opvouwbare vloerpomp

Silca introduceert de Viaggio, een compacte opvouwbare vloerpomp die speciaal ontworpen is voor fietsers die veel op reis gaan met hun fietsen/" 7136 target="_self">fiets.

De handvatten zijn te demonteren en het voetstuk is inklapbaar. Wat overblijft is een hanteerbaar geheel (57cm hoog) dat je meeneemt in de bijbehorende gewaxte canvas roltas. In die tas zit ook  ruimte voor wat gereedschap, zoals je op onderstaande foto ziet. De pompbuis bevat SILCA’s standaard zuiger met de traditionele Italiaans leren pakking en messing terugslagklep. De slang is bijna een meter lang en heeft een Schräder pompkop. Daar kun je de SILCA HIRO (Presta) pompkop op vastdraaien.

Bluetooth op een pomp?

De manometer van de Viaggio werkt met een Bluetooth druksensor die in de basis van de pompbuis zit. De gemeten druk wordt vervolgens doorgestuurd van de sensor naar Silca’s iGauge Smartphone app. Deze techniek werd voor het eerste gebruikt in Silca’s Tottico Bluetooth minipomp in 2017. Het systeem is tot ongeveer 0,5 PSI nauwkeurig. Een knoopcel batterij zorgt voor 100 uur gebruik van de pomp en kan makkelijk vervangen worden aan de onderkant van de pomp mocht hij ooit leeg raken.

Tot zover allemaal leuk nieuws, nu het mindere…..de adviesprijs is maar liefst €275,-!

Share this post