Roglic deelt tik uit aan Bernal, ritzege voor Martinez

Roglic deelt tik uit aan Bernal, ritzege voor Martinez

Primoz Roglic heeft zijn leidende positie in het algemeen klassement verstevigd. De Sloveense kopman van de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma kwam als eerste van alle klassementsrenners over de finish van een zware bergetappe met zeven beklimmingen.

Roglic moest ruim 6 minuten toegeven op de Colombiaanse ritwinnaar Daniel Martínez. Van alle favorieten voor de eindzege kon alleen Tadej Pogačar zijn landgenoot in de gele trui bijhouden. Hij finisht in het wiel van Roglic. Egan Bernal verloor ruim een halve minuut op Roglic.

Pogacar is de nieuwe nummer twee van de Ronde van Frankrijk. De Colombiaan Bernal zakte naar de derde plaats.

De dertiende etappe ging van Châtel-Guyon naar Puy Mary, een uitgedoofde vulkaan op bijna 1600 meter hoogte. De rit telde maar liefst 4400 hoogtemeters.

Etappewinst Martinez
Daniel Martínez heeft de dertiende etappe van de Tour de France gewonnen. De 24-jarige Colombiaan van EF Education First klopte de Duitser Lennard Kämna (BORA-hansgrohe) in een sprint aan het einde van een zware bergrit met zeven beklimmingen in Puy Mary.

Schachmann leek op weg naar de ritzege, maar werd 1,6 kilometer voor de finish van de col van de eerste categorie achterhaald door Martínez en Kämna. Hij kwam als derde over de finish. Schachmann (BORA-hansgrohe) schreef eerder dit jaar al Parijs-Nice op zijn naam.

Het uitgedunde peloton met alle favorieten reed op grote achterstand van Martínez. Bauke Mollema maakte geen deel meer uit van die groep. Hij was 86 kilometer voor het einde betrokken bij een valpartij en moest afstappen, vermoedelijk met een gebroken pols. De Fransman Romain Bardet en de Colombiaan Nairo Quintana gingen ook naar de grond. De nummers 4 en 5 van het klassement stapten wel weer op de fietsen/" 7136 target="_self">fiets.

Share this post