Review: Aftershokz Trekz Air

Review: Aftershokz Trekz Air

Zelf luister ik graag naar een achtergrondmuziekje als ik een aan het trainen ben. De trainingen gaan net iets makkelijk, waarschijnlijk omdat ik mijzelf niet zo hoor zuchten en kreunen. Toch is het niet zonder gevaar in het verkeer. De nieuwe Aftershokz Trekz Air hoofdtelefoon is een prima oplossing om toch het geluid om je heen op te vangen en tegelijkertijd te kunnen genieten van een lekker deuntje.

Hoe dan?
Door de kleine speakertjes niet in je oor te plaatsen maar op het jukbeen vlak voor je oor. De trillingen, dus geluiden komen goed binnen en je sluit je niet af van de buitenwereld. Je draagt de Trekz Air net als brilkoordjes. De batterij en bediening zitten achter je oor.


Techtalk
De Trekz Air is een verbeterde versie van zijn voorganger. 20% lichter door het gebruik van meer titanium onderdelen. Verbinden met de hoofdtelefoon doe je via Bluetooth v4.2. De PremiumPitch+ zorgt voor een rijke bass. De batterij van de draadloze hoofdtelefoon gaat ongeveer 6 uur mee. De IP score is 55, wat wil zeggen dat hij goed tegen stof en water kan. Je hoeft dus niet bang te zijn als je begint te zweten. Opladen doe je met een standaard micro-usb kabel en hij is verkrijgbaar in grijs, rood, blauw en groen.
Bediening
Om hem aan te sluiten met je telefoon druk je de on-knop voor 7 seconden in tot het lichtje begint te knipperen. Met de grote knop op het linker ‘oortje’ kun je gesprekken aannemen of nummers pauzeren en bij 2 keer klikken ga je naar het volgende nummer. Allemaal redelijk basic, zonder teveel ingewikkelde stappen. Volume harder of zachter zetten gebeurt aan de achterkant van je rechteroor.
Praktijk
In de praktijk vind ik de levensduur en het gebruiksgemak van de hoofdtelefoon geweldig. Hij is lekker licht en comfortabel en zit niet in de weg met je bril. Wel moet je zorgen dat het bandje van je helm over het speakertje valt. Als het geluid hard staat voel je de trillingen op je jukbeen. Enerzijds een beetje vervelend, maar aan de andere kant maakt het de muziekbeleving een stuk intenser. Als het windstil is komt het geluid goed binnen, maar bij hogere snelheden of stevige tegenwind valt het geluid wat weg. Dat het een veilige oplossing is om toch te genieten van wat achtergrond bewijst hij dubbel en dik. Een auto die van achteren voorbij komt razen hoor je goed aankomen en ik voel mij veiliger met de Aftershokz Trekz Air. Eigenlijk zou elke scholier er ééntje moeten hebben, zodat we zonder problemen kunnen inhalen.

Naast het gebruik op de fietsen/" 7136 target="_self">fiets kun je hem overal goed voor gebruiken. Als headset tijdens het autorijden of tijdens het koken. Zelf heb ik hem vaak op in huis of tijdens het sleutelen aan mijn fietsen/" 7136 target="_self">fiets. Bij de hoofdtelefoon worden 2 oordopjes meegeleverd. Het is een rare gewaarwording als je merkt hoe helder en goed het geluid binnen komt terwijl je oren zijn afgesloten door de oordopjes.

+veilig muziek luisteren!
+gebruiksgemak
-geluid valt weg bij sterke wind

Prijs: €169,95

Webadres: www.aftershokz.com
In de doos van een Aftershokz Trekz Air:

– Aftershokz Trekz Air bone conduction headphone.
– USB laadkabel.
– Luxe opberg etui.
– Passieve oorplugs om zonder omgevingsgeluid te kunnen luisteren.
– Handleiding.

Share this post