Pontjes en veerboten tijdens de coronacrisis: welke vaart wel en welke vaart niet?

Pontjes en veerboten tijdens de coronacrisis: welke vaart wel en welke vaart niet?

Nieuws

maandag 25 mei, 2020

Veel pontjes en veerboten varen niet tijdens de coronacrisis. Nu de versoepelingen vanaf 1 juni ingaan, zijn er pontjes die wel weer gaan varen met extra maatregelen en aangepaste vaartijden.

Check voor vertrek

Het is op een veerboot of een (fietsen/" 7136 target="_self">fiets)pontje lastig om 1,5 meter afstand te houden, zeker tijdens het fietsseizoen. Toch varen een groot aantal pontjes in Nederland weer sinds 20 mei. De pontjes die niet varen, doen dat tot nu toe t/m 31 mei 2020. Vanaf 1 juni 2020 kan de situatie dus weer veranderen.

Kijk voor u vertrekt naar de route die u gaat fietsen. Moet u met een pontje? Kijk dan op deze website.

U ziet een kaart van Nederland met alle veerboten, voet- en fietspontjes en daarbij de vaartijden. Staan er geen veranderingen aangegeven bij de vaartijden? Kijk dan voor de zekerheid ook nog even op de website van het pontje zelf. Het kan namelijk zijn dat er wijzingen nog niet zijn doorgevoerd. Mocht er daarna nog steeds onduidelijkheid zijn, neem dan even contact op met het desbetreffende pontje.

Zelfbedieningspontjes

De zelfbedieningspontjes blijven gewoon beschikbaar. Bij het gebruik hiervan wordt u opgeroepen om rekening met elkaar te houden en u zelf te houden aan de richtlijnen van het RIVM. Mocht u het prettig vinden om ontsmettingsmiddelen te gebruiken tijdens de overtocht, dan moet u daar zelf voor zorgen.

Mondkapje

Let op: bij sommige pontjes of veerboten moet je een mondkapje dragen bij de overtocht. Dit gaat vooral om boten die ook woon/werkverkeer vervoeren en waar geen 1,5 meter afstand houden mogelijk is. In dat geval valt de boot onder openbaar vervoer. Check ook dit voor vertrek. In alle gevallen staat het aangegeven op de website van de vervoerder zelf.

Uiterwaarde vaart niet

Het recreatieschap Uiterwaarde meldt dat de tien fiets- en voetveren rond de Betuwe niet gaan varen. De veren zouden in eerste instantie vanaf 13 juni weer beschikbaar zijn, maar dat besluit is herzien. Meer informatie is hier te vinden.

Bron: Veerponten.nl, Uiterwaarde.


Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *