POC presenteert nieuwe helm: Ventral Air

POC presenteert nieuwe helm: Ventral Air

De renners van EF Education First werden al gespot met een nieuwe POC-helm, maar meer was er zo’n week geleden nog niet bekend. Nu komt het Zweedse merk zelf met een persverklaring naar buiten dat het om de Ventral Air gaat.

POC Ventral Air

De Ventral Air heeft qua uiterlijk en design veel weg van de Octal en Ventral. Volgens POC heeft de Ventral Air uitstekende ventilatie, is het een lichtgewicht en geeft het je de beste bescherming. “We hebben de afgelopen jaren flink wat performance helmen op de markt gebracht. De award-winning Octal was de eerste, gevolgd door de Cerebel en recentelijk de Ventral Spin”, zegt Jonas Sjörgen (CEO van POC). “De Ventral Air is onze laatste ontwikkeling op helmgebied. De helm is ongelooflijk veilig, licht en geeft je hele hoofd verkoeling. Perfect voor bergritten of voor trainingsritten/wedstrijden bij hoge temperaturen.”

De Ventral Air heeft een gewicht van 230 gram (maat M) en is in drie maten beschikbaar. De renners van EF Education First maken op dit moment in de Tour Down Under al gebruik van de nieuwe helm, maar voor de ‘gewone consument’ is het pas vanaf maart 2019 mogelijk om ‘m – eventueel samen met de nieuwe Aspire-bril – aan te schaffen. De adviesprijs bedraagt €250. Daarmee zit de Ventral Air precies tussen de Octal (€199,95) en Ventral (€299,95).De Ventral Air is beschikbaar in meerdere kleurcombinaties.

Specificaties:
– Diverse ventilatiekanalen
– Airflow zorgt voor extreme koeling
– Uitvoerig in windtunnels getest
– SPIN-systeem
– High-performance EPS-liner
– In maat S (50-56), M (54-59) en L (56-61) beschikbaar
– Gewicht: 230 gram (maat M)
– Adviesprijs: €250

Vanaf maart 2019 beschikbaar.

Share this post