Pas op voor nepmail uit naam van Batavus

Pas op voor nepmail uit naam van Batavus

Nieuws

woensdag 17 oktober, 2018

Er gaat een phishingmail rond die zogenaamd door Batavus gestuurd is. Ontvangers van de valse mail krijgen de melding dat zij een gloednieuwe e-bike van het bekende fietsmerk hebben gewonnen.

Volgens de mail is ‘Elk seizoen een fietsseizoen’. Daarom komt ‘Batavus’ met een speciale actie, waarbij in ‘uw regio’ tien e-bikes van het type Milano E-go ter waarde van €2.199 verloot worden.

Met de informatie die in de mail over de fietsen/" 7136 target="_self">fiets wordt gegeven, lijkt het alsof de mail inderdaad van Batavus afkomstig is, maar door op de link in de mail te klikken, kunnen je gegevens in handen van oplichters terechtkomen. Zo herken je de mail:

Reactie van Batavus

Batavus heeft op de eigen website melding gemaakt van valse mails die uit naam van het bedrijf worden rondgestuurd. De fietsfabrikant raadt aan om goed naar de afzender te kijken: een officiële mail van Batavus eindigt op @batavus.nl of @batavus.com.

Ook het controleren van de link in de mail is verstandig; dit kun je doen door met de muis over de link te gaan, zonder erop te klikken. Je ziet dan onderin het scherm de locatie waar de link naar verwijst. Als de link niet naar de website van Batavus leidt, dan gaat het om een valse mail.


Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.