Onbekende fietsmerken uit Spanje, ken jij ze?

Onbekende fietsmerken uit Spanje, ken jij ze?

Trek, Specialized, Cannondale. We kennen ze allemaal. De bekende merken uit de fietsbranche. Nu zijn deze drie toevallig allemaal Amerikaans. Net als nog een heleboel (voornamelijk) mountainbike merken. Maar de wereld staat niet stil en in elk land zijn wel mooie merkjes te vinden. Soms met wat speurwerk, andere zijn duidelijker zichtbaar. We struinen Europa af op zoek naar merken waar je wellicht nog nooit van gehoord hebt. Vandaag: Spaanse pracht en praal.

Knallende kleuren, felle klim fietsjes. Je ziet er nog genoeg van in Spanje. Logisch ook, de zon schijnt er bijna altijd en de bergen liegen er niet om. We zouden het ook wel weten. Ken jij alle merken al uit een lijstje? Hebben we iets gemist, laat het dan weten in de reacties.

Megamo Factory megamo foto Roger Salanova
Misschien heb je er wel eens een zien rijden in Nederland Het zou kunnen, aangezien Megamo ‘gewoon’ te koop is binnen onze landsgrenzen. Grote letters, dikke buizen. Megamo is gevestigd in Girona. Momenteel zo’n beetje de place to be voor iedere wielerfreak en standplaats van menig prof. Racefietsen, E Bikes en mountainbikes zitten er in het assortiment. Hier zien we de spectaculaire ‘Factory. Dikke bak!
megamo.com


Unno
Niet in Girona maar een klein uurtje lager in Barcelona word in een oud fabriekspand hard gewerkt aan een volledige range mountainbikes. Cesar Rojo, het brein achter menig fietsmerk of techniek stamt hier zijn eigen merk uit de grond. Van idee tot verpakking. Alles word in Barcelona gemaakt. Unno is net zo exclusief als het klinkt. De frames zijn gelimiteerd leverbaar, kosten een vermogen en staat al jarenlang bovenaan het lijstje om eens te testen bij redacteur Hans. Vooral, omdat het Aora hardtail frame met 790 gram wel erg licht is!
unno.com

Msc banden
Soms komt er online weleens eens fietsen/" 7136 target="_self">fiets voorbij met de letters MSC. Of deze hoort bij de gelijknamige grote olietankers en vrachtschepen weten we niet. Wat we wel weten is dat er in Spanje bij MSC eigen banden worden gemaakt. 3 types voor de racers en een hele sloot mountainbikebanden.
mscbikes.com

The Draft
Gevestigd in Madrid vinden we ‘The Draft’. Een fietscafé, hipster proef koffie en lekker kleinschalige werkplaats achter in het pand. The draft bouwt gravelbikes en racefietsen op maat en dat doen ze stijlvol. Prachtige kleuren en fraaie details.
thedraft.cc

MMR
Nu zou er een lampje kunnen gaan branden wanneer je ons magazine met enige regelmaat leest. Kortgeleden heeft Leon van Bon de ‘Adrenaline’ getest. Graaf je verder in je geheugen dan zou het zomaar zo kunnen zijn dat je lichtje ontbrand als ik je zeg dat de Spanjaard Carlos Colombo in Rio op de spelen naar een bronzen medaille fietsten. Ook sponsoren ze de boomlange succesvolle David Valero.
mmrbikes.com

Share this post