Nieuwe tassencollectie van Evoc.

Nieuwe tassencollectie van Evoc.

Keuze genoeg inmiddels, als het gaat om zadeltasjes of opbergsystemen. Ook qua bikepack stuff kun je momenteel bij nagenoeg elke fietsenwinkel terecht. Van een afstandje lijken alle tassen op elkaar. Maar kijk je wat dichter, dan hebben ze allen hun eigenaardigheden. Zo ook de nieuwe tassenlijn van Evoc. Zij bundelen hun krachten met BOA, het merk van de draaiknoppen op fietsschoenen.

Vaak wiebelt het, schommelt het, of rammelt het. Bikepack tassen zijn vaak lang niet zo prettig als dat het eruit ziet. Goede systemen hebben een railgeleiding of stevige straps om de boel vast te binden. Evoc doet het net wat anders. Zij komen met een complete lijn tassen, van voordrager tot zadeltas, welke (deels) worden vastgedraaid met een BOA sluiting. Deze ken je waarschijnlijk van één van de vele merken wielerschoenen welke ze gebruiken om de druk perfect rondom je wreef te verdelen.

Het voordeel van de BOA sluitingen zijn met name dat ze enorm sterk en duurzaam zijn. Verder is het systeem klein en makkelijk te stellen. Niet gek dus dat Evoc de keuze maakt om de draaiknoppen te integreren.

Stuurtas

De stuurtas komt beschikbaar in twee formaten. het systeem bevestig je met twee straps die vervolgens met een BOA sluiting op spanning worden gebracht. Aan twee kanten is de waterdichte tas te openen. Ook het formaat is aanpasbaar met beproeft recept: Gewoon oprollen de boel.

Liever geen grijs? Kies dan geel, of noem het mosterd.

Klein 2,5 liter, adviesprijs 120 euro
Groot 5 liter, adviesprijs 140 euro

Zadeltas

Buiten een frontloader is er ook een zadeltas in drie formaten. Van maxi tasje voor dagelijks gebruik, tot 3 liter tas voor meerdaagse tochten. De bevestiging rondom de zadelpen werkt wederom met het nieuwe sluitsysteem. Mooier is het feit dat de sluiting zeer hoog klemt waardoor het prima samenwerkt met een dropper zadelpen. Het moment voor de bikepack scene om over te stappen op full suspension machines.

Klein 1 liter, adviesprijs 100 euro
Middel 2 liter, adviesprijs 120 euro
Groot 3 liter, adviesprijs 140 euro

Frametas

Rondom het frame monteer je één van de twee frametas(jes). Klein maar fijn. Deze tassen zijn vooral prettig bij langere gravel ritten. Makkelijk wat extra reepjes en een regenjas meenemen zonder continue je shirt recht te trekken. De buitenkant van de tassen zijn voorzien van een rubberen coating welke zodoende je frame bescherming. Positief want krassen dat doen die dingen nogal eens.

Klein 0,7 liter, adviesprijs 40 euro
Groot 1 liter, adviesprijs 45 euro
Top Tube Bag 0,5 liter, adviesprijs 35 euro

De tassen zijn vanaf het najaar beschikbaar.

Share this post