Nieuwe fietscomputers met navigatie van Lezyne, Mega GPS

Nieuwe fietscomputers met navigatie van Lezyne, Mega GPS

Met de lancering van twee nieuwe fietscomputers probeert Lezyne aansluiting te vinden bij de topmodellen van de concurrentie. De nieuwe Mega XL GPS heeft een 2,7 inch monochroom scherm en een beloofde batterijduur van 48 uur. Daarnaast kan hij zowel horizontaal als verticaal gebruikt worden. Op het scherm van de Mega XL kunnen op vijf verschillende pagina’s tot tien gegevensvelden worden gepersonaliseerd. De tweede nieuwkomer is iets kleiner, deze Lezyne Mega C biedt ruimte om acht gegevensvelden op het 2,2″ kleurenscherm te tonen.

Navigator aan boord

Het zijn beide fietscomputers waarmee je ook kunt navigeren. Daarvoor worden OSM-kaarten meegeleverd, waarmee je dus ook offline routes kunt rijden. Via de Lezyne Ally App download je gemakkelijk een kaart of regio. In de app (Android & iOs) en de bijbehorende GPS Root site (allebei gratis) bouw daarna gemakkelijk je eigen route of zoek je een adres op waar je een route naartoe wilt laten leiden.

Prima specs

Op zich kunnen de apparaten niets wat de concurrentie niet ook al heeft laten zien. Maar er ontbreekt ook niets essentieels. Ze kunnen verbonden worden met allerlei sensoren, zowel ANT+ als Bluetooth, ze hebben een hoogtemeter en een thermometer aan boord. Maar ze missen een touchscreen, iets wat de meeste topmodellen van de grote concurrenten wel hebben. Leuke plus is dat je het scherm in portrait en landscape kunt gebruiken. Net als bijvoorbeeld de Dash van Stages die binnenkort op de markt komt.

Beide Mega computers krijgen een adviesverkoopprijs van € 199,95. Daarmee is de prijs best concurrerend, vooral als de beloofde accuduur waar gemaakt wordt. Al moet je daarbij wel meenemen dat dit een prijs is zonder sensoren. Wil je er een hartslagmeter en een cadanssensor bij dan moet je die los aanschaffen. Of de claim van de batterijduur reëel is gaan we binnenkort uitgebreid testen.

Wat specs op een rij:

  • Inkomende telefoontjes, sms-berichten en meldingen van populaire sociale mediale platformen worden, indien gewenst, weergegeven op het apparaat.
  • Turn-by-turn navigatie
  • Koppeling met Strava, TrainingPeaks of Today’s Plan.
  • Live-segmenten via Strava
  • ANT+ & Bluetooth Smart
  • Datavelden te personaliseren
  • Companion app & site
  • Wordt geleverd met een X-Lock mount

LEZYNE Mega C:
50,5 mm x 77,2 mm x 26,9 mm / 2 “x 3″ x 1 ”
Scherm – 55,9 mm / 2,2 ”
Afm: 50mm x 77.2mm x 26.9mm
Specs: Kleurendisplay, Glonass GPS, BTLE, ANT+
Barometer, Accelerometer, Navigatie, Kaarten

LEZYNE GPS Mega XL:
57,5 mm x 78,3 mm x 26,6 mm / 2,3 “x 3,1″ x 1 ”
Scherm – 68,6 mm / 2,7 ”
Afm. 57.5mm x 78.3mm x 26.6mm
Specs: Glonass/GPS, BTLE, ANT+
Barometer, Accelerometer, Navigatie, Kaarten
Aanpasbare velden, 48 uur batterijduur, 83gr

Beide apparaten zijn direct leverbaar, zoals gezegd voor nog geen 200 euro. Bijvoorbeeld bij Futurumshop. De Mega XL hier en de Mega C hier.


De links in onze artikelen verwijzen soms naar online shops. Bestel je daar iets via fietsen/" 7136 target="_self">Fiets.nl, dan help je ons deze site te blijven maken. Het kost jou niets extra’s.


Share this post