Nieuwe fiets kopen lastig: lange levertijd onderdelen

Nieuwe fiets kopen lastig: lange levertijd onderdelen

Nieuws

donderdag 18 februari, 2021

Fietsen is een van de weinige dingen die we in de coronacrisis kunnen blijven doen en dat is goed nieuws voor de fietsbranche. Er wordt veel gefietst en mensen willen ook sneller een nieuwe fietsen/" 7136 target="_self">fiets. Daar komt een probleem om de hoek kijken: die nieuwe fietsen zijn niet aan te slepen.

De paniek sloeg in maart vorig jaar toe in de fietsbranche, want ook de fietsenwinkels dachten hun klandizie aan het virus te verliezen. Dat sloeg om in mei, toen duidelijk werd dat fietsen een van de weinige dingen is die we nog wel konden doen. De zaken gingen goed, heel goed, zo goed dat het niet meer bij te houden is.

Wat is het probleem?

De wereldwijde vraag naar fietsen is groter dan de maximale productie van de onderdelen. Het grootste deel van de productie wordt in China gedaan, waar in het eerste deel van het begin van de coronacrisis de fabrieken dicht gingen. Inmiddels is alles in Azië weer open, maar draaien de fabrieken in Europa en de VS niet.

Stijging in prijs

De fietsen zijn daarnaast duurder geworden vanwege de grote vraag. De schatting is dat het minstens 10 procent duurder is geworden, volgens de Volkskrant. Voor degenen die bereid zijn de eisen aan een fietsen/" 7136 target="_self">fiets te verlagen of een aparte maat fietsen/" 7136 target="_self">fiets nodig hebben, bestaat er nog een kans dat je een nieuwe fietsen/" 7136 target="_self">fiets kunt vinden. Anderen zullen moeten wachten, samen met de fietsenwinkels, tot de productie de vraag weer aankan.

Bron: De Volkskrant


Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *