Met deze tips is jouw fiets klaar voor de winter

Met deze tips is jouw fiets klaar voor de winter

Nieuws

maandag 16 november, 2020

Nu het steeds kouder wordt, is het verstandig om even goed naar je fietsen/" 7136 target="_self">fiets te kijken. Wat kun je doen om je fietsen/" 7136 target="_self">fiets te beschermen tegen de kou? En waar moet je echt op letten?

Remkabels

Als er vocht in de remkabels zit, kunnen ze vastvriezen en dan kun je niet remmen. Dat kan als je je fietsen/" 7136 target="_self">fiets buiten hebt staan, maar ook tijdens het fietsen. Zorg dan ook dat ze gesmeerd zijn met bijvoorbeeld kettingolie. Als je roest ontdekt op de kabels, vervang ze dan.

Ketting

Zorg dat je ketting goed gesmeerd is, maar maak hem niet schoon. Je wast dan meer weg dan nodig is en je kunt de schakeltjes beschadigen door er vuil in de duwen. Bij de fietsenmaker kun je kettingolie voor natte omstandigheden krijgen en die beschermd het best tegen de weersomstandigheden. Is je ketting aan vervanging toe? Ga dan voor een roestvrijstalen ketting, die gaat langer mee.

Slot

Als je slot moeilijk open gaat, gebruik dan een beetje WD40 om het slot schoon te maken en smeer het slot met slotspray. Een slot ontdooien doe je met een warme sleutel (bijvoorbeeld door met een aansteker je sleutel te verwarmen). Wees daar wel voorzichtig mee.

E-bike in de winter

Een e-bike heeft meer en ander onderhoud nodig. Kijk hier voor wintertips voor de e-bike.

Bron: Fietsersbond.


Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *