Lezyne komt met 3 nieuwe GPS-fietscomputers. Macro Easy, Plus en Super Pro

Lezyne komt met 3 nieuwe GPS-fietscomputers. Macro Easy, Plus en Super Pro

Lezyne had al aardig wat fietscomputers in de collectie, maar breidt die nu uit met nog eens drie modellen. De Macro Easy, Macro Plus en Super Pro.

In het (heel erg) kort zit het zo:

  • Macro Easy: eenvoud en gebruiksgemak
  • Macro Plus: alle belangrijke GPS benodigdheden
  • Super Pro: all-inclusive GPS

Meer details

Je wilt vast wat meer weten dan wat er in de 3 korte zinnetjes hierboven staat. Komt-ie.

De nieuwe Macro Easy GPS is een fietscomputer die snelheid en afstand kan weergeven via GPS-ontvangst. Je hebt dus geen snelheidssensor nodig. Hij moet het zo’n 28 uur doen op een volle accu. Voor slechts 79,95 euro heb je hier een fietscomputer met alle basic-functionaliteiten. Deze computer koop je als je gewoon je ritjes wilt opnemen en achteraf wilt kunnen bekijken hoe ver en hoe hard je hebt gefietst. Eén keer instellen en je hebt er verder nooit meer omkijken naar. Dankzij een scherm met kruimelpad kun je enigszins navigeren mocht je dat willen. Via bluetooth kun je verbinding maken met een hartslagsensor en/of cadansmeter. Via een micro-usb aansluiting kun je hem opladen, maar ook verbinden met je computer om je ritgegevens op Lezyne’s Root website te zetten. Vandaar kun je dan eventueel je ritdata delen met Strava of andere platforms.

Macro Plus GPS

De Marco Plus én de Pro GPS zijn gebaseerd op al bestaande modellen en vervangen de oude ‘mid-size’ Macro en Super GPS. De nieuwelingen hebben een nieuw ontworpen body, beter scherm met hogere resolutie en meer contrast en een boel extra datavelden.

Ook de Macro Plus doet het 28 uur op een acculading. Je kunt hem zowel in landscape als portrait modus gebruiken. Hij kost € 99,95. Functies zijn onder andere: navigatie via kaart, Lezyne Track (live volgen), Strava Live Segments, trainingsintegratie en telefoonmeldingen. Ook hier alleen bluetooth om met externe sensoren te verbinden. Anders dan de Easy, kan de Plus ook verbinding maken met de Ally app en het Smart Connect LED systeem waarbij je lampen en fietscomputer koppelt. Daarmee kun je vanaf je fietscomputer je lampen bedienen.

Super Pro GPS

Lezyne noemt de nieuwe Super Pro een ‘all-inclusive’ apparaat. Voor €149,95 krijg je een fietscomputer die ANT+ en Bluetooth compatibel is, een geïntegreerde barometer én accelerometer aan boord heeft. Daarmee kan hij heel accuraat meten én babbelen met alle externe sensoren die je hebt. Hartslag, cadans, snelheid, vermogen, smart trainers en elektronisch schakelende groepen. Het aantal datavelden is uitgebreid en helemaal naar wens aan te passen (via de app op je telefoon) tot 8 datavelden per scherm. Ook deze computer moet het 28 uur doen als je hem hebt opgeladen. Er is genoeg geheugen voor 400 uur aan ritdata. Vorig jaar testte ik de Mega XL al en was toen erg te spreken over hoe simpel en snel je via de app een nieuwe route naar het toestel kunt sturen. Die functie zit ook op de Super Pro.

Meer info: lezyne.com

Share this post