Lazer Century, nieuwe helm met ledlicht

Lazer Century, nieuwe helm met ledlicht

Ter ere van Lazer’s 100-jarige bestaan introduceert de fietshelmenfabrikant de jubileumhelm ‘Century’. Lazer heeft in deze helm getracht comfort, aerodynamica en zichtbaarheid te verwerken, het lijkt er op dat dit gelukt is

Twistcap

De unieke Twistcap is één van de meest zichtbare en opvallende nieuwe technologieën aan de Lazer Century. Een afneembaar kunststof plaatje, waarmee je de Century in een handomdraai van een volledig geventileerde helm in een aerohelm verandert. Met de Twistcap gemonteerd is de Century 3% meer aerodynamisch dan zonder. De ventilatie is zonder de Twistcap 11% hoger dan met de afneembare accessoire.

LED achterlicht

Van voren heeft de Century veel weg van de aerodynamische Lazer Bullet. De achterkant is echter andere koek. Een opvallend design met geïntegreerde ledlamp zorgt voor extra zichtbaarheid. Nu we ook weer vaker in de donkere uren gaan fietsen een prima idee. Die lamp krijgt stroom uit een oplaadbare accu die in de helm verwerkt is. Als je de lamp laat flitsen (ipv continue branden) zou hij 38 uur moeten meegaan op een volle accu.

De Century komt in twee versies en in verschillende kleuren. Er is een versie met en één zonder MIPS. Dat MIPS systeem zorgt voor minder impact op het hoofd bij een onverhoopte val. Aan de binnenkant van de helm zit daarvoor een kunststof frame dat kan schuiven. Meer info over het MIPS systeem vind je hier. De adviesverkoopprijs van de Lazer Century is  €159,95. De versie met het MIPS-systeem kost €179,95.

Adviesprijzen vs. onlineprijzen

Zoals vaak bij helmen is die adviesprijs slechts een richtlijn. Online bijna altijd een stuk goedkoper te vinden. Op Futurumshop kwamen we ze nu al voor enkele tientjes minder tegen, ook al is er nog geen voorraad. De standaard versie hier voor €107,95, de MIPS versie hier voor €118,95. Bijzonder, maar doe er je voordeel mee.

Specificaties Lazer Century:
Passysteem: ATS retention system.
Constructie: In-Mold.
Ventilatie: 18 ventilatiegaten + Twistcap.
Certificaten: CE – CPSC – AS.
Maten: S (52-56 cm) / M (55-59 cm) / L (58-61 cm) (standard-oval fit)
Gewicht: (CE M): 225 gr (non-MIPS) 255 gr (MIPS).
Kleuren:  Mat Zwart, Wit, Rood, Flash Geel, Blauw Zwart, Flash Groen
Kleuren MIPS versie: Mat Zwart, Wit, Flash Geel
Verkrijgbaar vanaf oktober 2018.


De links in onze artikelen verwijzen soms naar online shops. Bestel je daar iets via fietsen/" 7136 target="_self">Fiets.nl, dan help je ons deze site te blijven maken. Het kost jou niets extra’s.


Share this post